Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 3 januari 2012

Steg 1.

Som ett första steg och försök att leva min intention om att gå och lägga mig dagen innan jag ska gå upp så "tvingade" jag upp mig redan straxt före kl 9 imorse!
"Redan" hör jag några av mina läsare säga medan de himlar lite med ögonen...! "Redan..."!!
Ja, för mig är det "redan"!! På sista tiden har jag sovit tills framåt 10.30 tiden - ja ända till kl 11.00 t o m några gånger...!
Det tar för det mesta flera timmar innan jag riktigt somnar efter att jag gått och lagt mig, och det är frampå småtimmarna som jag sover som djupast och bäst! På så sätt har jag under lååång tid vänt på dygnet!
Hela dagarna går jag sen som en zombie med energi som en 95-åring... ända till ungefär kl 20.00: DÅ "vaknar" jag på allvar - då är jag som piggast (läs: minst trött...)!! Sen när jag äntligen känner mig lite pigg, ja då har jag ju ingen lust att gå och lägga mig!!
Men nu så ska jag alltså försöka fasa ut nattsuddandet och försöka komma upp tidigare på mornarna!

För några år sen så gav jag mig själv ett löfte om att gå upp kl 8.00 varje morgon.
Det tog inte lång tid förrän jag hade skaffat mig mitt livs första depression!! Det var ingen bra idé!! Den gången...!
Nu däremot så ska jag angripa detta från fler håll! Eller, det är i alla fall planen! Jag hoppas att genom att äta mer vitalkost - sånt som verkligen ger energi (typ mer Raw food) -och vrida tillbaka dygnsrytmen för att komma isäng före midnatt på kvällarna, så ska det förhoppningsvis bli lättare att naturligt komma upp ur dunbolstren tidigare på morgonen!
Det betyder att jag ska börja förbereda mig för sänggående om en liten stund, vilket i sin tur betyder att jag behöver gå ut i köket och ta hand om mina vaniljkakor och mitt knäckebröd som jag har bakat idag!! :D

På återseende mina vänner!!

Anneli.

Inga kommentarer: