Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 11 juli 2016

Ibland är jag riktigt listig!

I vintras köpte jag mig en ryggsäck som jag tänkte använda just när jag åker till Stockholm (eller förallandel även nån annan stans...), för det är så skönt att ha händerna fria när man åker tunnelbana och buss eller går på stan. Jag har letat efter en bra ryggsäck som har flera fack, och viktigast av allt; ett fack som är på baksidan - mot ryggen - som man t ex kan ha plånboken i utan att behöva vara rädd att nån stjäl den utan att man märker nåt.
En sån ryggsäck visade sig vara ganska svårt att hitta! Men i en väskaffär i Hedemora såg jag en väska som om den varit en ryggsäck hade varit nästan helt perfekt! Jag frågade butiksinnehavaren om det fanns nån liknande fast som ryggsäck, men det gjorde det inte. Däremot så erbjöd han sig att göra om väskan till ryggsäck för en hundring, och glad att äntligen ha hittat nåt som skulle funka tackade jag Ja.

Det gick nån vecka, och sen ringde han och sa att jag kunde hämta min ryggsäck, vilket jag gjorde redan samma dag.
När jag kom hem med den och inspekterade den lite noggrannare insåg jag att remmarna kanske var i smalaste laget och att det fanns risk att de skulle skära in i axlarna om jag bar något tungt i ryggsäcken. Jag får väl sy på några "axelvaddar" tänkte jag för mig själv när jag la in ryggan i en garderob i väntan på att det skulle hända. Men det hände ju inte... förrän igår eftermiddag/kväll! :o)
Remmarna är fastsydda både upptill och nertill, så det gick inte att trä på nåt, utan jag var tvungen att sy "axelvaddarna" färdigt förutom just att sätta dem runt remmarna, och sen sy fast dem för hand.

Men jag började med att mäta hur långa och breda jag ville ha dem, och sen rita upp ett mönster på ett papper och sen med hjälp av det klippa ut 4 lager fleecetyg till vardera axelvadd. Sen sydde jag på ett svart, lite stadigare tyg på ovansidan + "vingarna" som jag sen skulle fästa vadderingen med.
På bilden här ovan ser ni den sidan som ska vara mot kroppen. Vingarna är vikta runt om och syns inte här.
Och det här är ovansidan. Vingarna vek jag sen runt remmen och sydde fast för hand.
Här ovan ser ni hur det såg ut när jag hade sytt på den ena axelvadden och den andra bara ligger ovanpå.
Här tog jag en lite närmare bild för att ni skulle kunna se lite bättre hur jag gjort. Axelvaddarna är alltså INTE fastsydda i remmarna utan bara i sig själva för att de ska kunna löpa uppåt och nedåt på remmarna.
Och; för att påpeka det uppenbara: Jag kan inte sy! Åtminstone inte så det ser snyggt ut! Men här är det funktionen som räknas, så det får se ut så här! Jag tycker iallafall att jag var ganska listig som utan att egentligen veta hur man gör ändå lyckades klura ut hur jag skulle kunna få till det! :o) Jag har mina ljusa stunder! :P
Nu återstår bara att testa den i verkligheten för att se om det blev så bra som jag hoppas och tror!

Anneli.

Inga kommentarer: