Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 29 juli 2016

Yarn over - my ass!

Nu har jag suttit och stickat med mitt nya garn och mina nya rundstickor i flera timmar, och så här frustrerande lite har jag åstadkommit - so far:
Jag har väl stickat ungefär så här långt 5 - 6 gånger och sedan repat upp alltihop lika många gånger - minus denna. Jag säger bara en sak: Yarn over - my ass!

Enligt min Arch Dude Catharina så skulle det lättaste sjalmönstret som finns i hela världen vara ett där man gör nåt som på engelska kallas för "yarn over", alltså "garn över". På youtube finns tutorials, och visst ser det enkelt ut:
Men det får vara så enkelt det vill - jag fick inte till det! Och jag försökte alltså 5 - 6 gånger, och varje gång blev det nåt galet... så jag gav upp och stickade på mitt sätt istället, d v s jag lägger till en ny maska mellan första och andra maskan på varje varv, och hittills har det funkat! :o) Så nu är det bara att hålla tungan rätt i mun så att det fortsätter att gå bra!

Men jag har inte bara stickat idag! Jag har gjort en havrebollssmet också! Catharina tjatar så på att jag ska lägga ut receptet på dem så att fler kan göra dessa delikata bollar, och... tja, när jag har rullat bollarna ikväll så får jag väl ta och fota dem och tillägna morgondagens blogginlägg till dem! Med receptet förstås! DET är nåt att se fram emot vänner!
Vi ses imorgon! :o)

Anneli.

Inga kommentarer: