Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 2 september 2010

Gott och Nyttigt!

Imorse åkte jag iväg till Avesta lasarett för provtagningen. Tre rör med blod tog de denna gång! Nu har jag gjort allt jag skulle göra inför att bli kallad till Falu lasarett, och det är bara att vänta!

När jag kom hem igen fick jag sån lust att baka och experimentera med Björksockret! Dessutom har jag i flera dagar tänkt på att göra "nyttigt" godis. Resultatet blev detta:
En slags ischoklad på Ekologiskt kokosfett med hackad mandel, hackade hasselnötter, Chiafrön (skriver mer om det här nedan), ärtproteinpulver (skriver mer om det här nedan), kakao, vaniljpulver, björksocker och lite Stevia (en ört som är ett naturligt sötningsmedel). Det vart riktigt gott!! Och faktiskt riktigt nyttigt!! Ärtproteinet och Chiafröna höjer näringsvärdet och Björksocker och Stevia är inte bara ofarligt för tänderna - det är t o m BRA för tänderna! :D Snacka om schysst godis!!
Sen bakade jag LCHF-kladdkaka i Tupperware's fina hjärtform!
Kladdkakehjärtanen här ovan är unika - inte bara för att de är LCHF, utan också för att de är äggfria! Jag ska nämligen bjuda "min sista pappa" på dem och han äter inte ägg. (Min sista pappa är den man min mamma levde med de sista 21 åren av sitt liv). Istället för ägg hade jag Tofu i!! Och det blev riktigt bra!! Även i dessa hade jag björksocker och Stevia.
Ärtproteinet här ovan köpte jag på Hälsokostaffären. Som vegetarisk LCHF:are så tror jag att jag inte får i mig tillräckligt med protein - därför köpte jag den. Det var första gången jag provade den idag (till godiset). Ska fortsätta experimentera och se hur och i vad jag kan använda det för att berika min mat! (Ja, jag vet att det inte är bra med för mycket protein, men jag är ganska säker på att jag inte får i mig tillräckligt!)
Och nu över till det mest intressanta i detta blogginlägg: Chiafrön!
Chiafrön är proppfulla med nyttigheter!! Bl a finns det gott om
Omegafett (bra för mitt hjärta!!) samt järn, calcium, antioxidanter och protein!
Här kan du läsa om och beställa dina egna Chiafrön! MEN: Beställ inte mer än 3 lb (=1,360 g ca) åt gången! Det blir inte billigare, och risken är att om du beställer större kvantiteter så måste du betala tull för det! Det finns en Svensk återförsäljare för Chiafrön, men det blir mycket dyrare att köpa därifrån än att köpa själv från USA!! För övrigt så smakar Chiafrön ingenting och går att blanda i nästan vad som helst!!
På paketet står dessutom att det främjar viktnedgång, så vi får väl se om jag märker av det nånting! (Vore inte det trevligt! ;-)

Imorgon är det tveksamt om jag hinner blogga över huvud taget. Då ska jag åka till min sista pappa och fira hans födelsedag med mina syskon och vi ska åka redan vid 9-tiden och blir förmodligen kvar hela dagen. På lördag är jag också borta typ hela dagen! Då är jag nämligen en del av en present till nån i Ludvikatrakten som fyller år!
Lät det konstigt?? Ha, ha!! Så här är det; damen som fyller år är väldigt intresserad av att spå sig, och eftersom Tarot är en av mina specialiteter (!) så ska jag lägga Tarot för henne som födelsedagspresent!! :D
Så om det inte händer nåt på min blogg på ett par dagar så vet ni varför!! :D
Fridens Liljor!!
Anneli.

11 kommentarer:

Lena sa...

Vilka fina kladdkakor! Får läsa ditt inlägg lite mer ingående imorgon när jag är lite mera pigg. Är på väg till sängs nu. Har själv stått vid spisen idag fast jag har lagat korv stroganoff och köttfärssås som jag fryst in. Och så blev det tofuglass till efterrätt ikväll. Mycket gott! Trevligt att du gillar bloggen och inläggen. Försöker nog få till det positivt. Jag blir inspirerad av din blogg också, det här med av företagande och nu mat mm. Det är spännande ämnen.

Anneli Sjögren sa...

Tack Lena!!
Jag gillar verkligen den här bloggvärlden!! Både att skriva själv och att läsa andras bloggar!
Det är så roligt att få nya "vänner" - vissa bloggskribenter börjar verkligen kännas som vänner trots att man egentligen inte känner varandra och kanske aldrig ens kommer att träffas!
Min man - som inte bloggar - kan inte riktigt förstå det här! Synd, men det är hans förlust!!

Nu ska även jag slå igen locket till datorn och gå och lägga mig! :D God natt!! (Eller snarare God morgon - för du snusar väl och sover som bäst just nu och läser inte det här förrän solen gått opp!)

Anonym sa...

Åh, kladdkakan såg underbar ut!(I love choklad) Lovely. Men hur fungerar björnsocker för ex. de med diabetes. Är det bättre än vanligt socker? Vet du?

Anonym sa...

Haha, björnsocker... jag menar givetvis björksocker! ~skrattar~

Artemis sa...

Men MUMS säger jag bara!! =D =D Vad supergott det låter!!
Jag har inte alla ingredienser hemma men kallpressad kokosfett använder jag ofta och tycker det är bara toppen!!
Tänk att man kan baka nyttigt godis och kakor, man behöver inte avstå helt som många tror!
Kalas! =D

Lena sa...

Tackar! Visst är det härligt när man "träffar på" människor i bloggvärlden och som man kan känna vänskap med. Det känner jag med flera fastän jag inte träffat dom. Än i alla fall. Fast man vet aldrig. Det hade jag dock ingen tanke riktigt om när jag började blogga att jag skulle utveckla kontakter så. Fast visst ville jag träffa likasinnade eller människor med intressen för pyssel t.ex.

Vad är björksocker? Stevia känner jag till men inte björksocker.

Anneli Sjögren sa...

Vera: Björnsocker är nog ingenting jag kan rekommendera...! Björnarna blir så aggresiva när man försöker ta det ifrån dem...! ;-)
BJÖRKSOCKER däremot....!! :D
Jo, det är lämpligt för diabetiker! Det har väldigt lågt GI och behöver inget insulin för omsättningen i kroppen! Däremot är det livsfarligt för djur, som inte kan bryta ner det!

Artemis: Inte bara nyttigt - det blev verkligen GOTT också!! :D

Lena: Ja, jag leker faktiskt lite med tanken på att det vore roligt att träffa sina bloggvänner i verkliga livet nån gång!! Lesly på Leslitas blogg och jag har faktiskt pratat om att träffas nu när hon har flyttat till Stockholm!! :D

Björksocker är ett naturligt sötningsmedel som utvinns ur björksaven. Det är till skillnad från vanligt socker basiskt och BRA för tänderna!! Man ska dock inte äta för mycket, för då blir det laxerande! HÖGST 50 g/dag enl vad som står på förpackningen!

Birgitta Höglund's Mat sa...

Vad gott det ser ut, ditt nyttiga godis. Björksocker använder jag ibland också, tycker det är riktigt bra.
Tack för alla snälla kommentarer :)
Ha det bra./ Birgitta

Anneli Sjögren sa...

Tack själv, Birgitta!
Ja, det är roligt att man faktiskt kan unna sig lite godis ibland! Men jag har vant mig av med den söta smaken, och trots att jag tog mindre socker än i receptet jag omvandlade till LCHF så tyckte jag att det var för sött!! Ska ta ännu mindre socker nästa gång jag gör godis eller kladdkaka! Det är kul att experimentera!! :D

Birgitta Höglund's Mat sa...

Hej Anneli. Precis som du tycker jag inte heller om det som är för sött längre. Ibland är det gott att göra lite godis eller baka med björksocker, honung eller lite råsocker, men inget jag vill ha ofta. För precis som en del njuter av en öl ibland, likaväl kan jag tycka det är gott med nån sötsak till kaffet när det är fest ;)

Anneli Sjögren sa...

PRECIS!!! Det är roligt att med gott samvete kunna unna sig nåt ibland! :D