Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 31 juli 2011

Blåbärsfrukost!

Min fantastiske man har varit ute i skogen och plockat blåbär, och gissa vad undertecknad fick till frukost...?
En STOR kopp té, en bit av kryddbrödet jag bakade igår med smör och ost på, och BLÅBÄR med grädde! Smaskens!! :D
Här ovan ser ni ett kort som jag tog för bara några minuter sen på Teylas kattungar. De har redan blivit 5 veckor - men inte ännu fattat vad den blå lådan är till för...! He he he...!
De har börjat äta riktig mat som komplement till mamma-mjölken, och då börjar det verkligen bli dags att komma på att den kanske ändå inte är till för att sova i...!! :D
Men det kommer...!!

Vill ni se fler kort på våra katter så kan ni gå in på:

Anneli.

lördag 30 juli 2011

Äntligen en mulen dag!

I flera dagar har jag varit sugen på att baka, men Janne har protesterat å det bestämdaste!!
Jag får inte sätta på ugnen när det redan är så varmt ute, och han har en poäng: det blir stekhett i köket!!
Men idag - äntligen - var det mulet och bara ca 21 grader varmt! :D

Jag började med att göra ett LCHF Kryddbröd:

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa 4 ägg + 1 tsk salt fluffigt.
Blanda följande i en skål bredvid:
2 dl linfrö
2 dl pumpakärnor
1 dl chiafrön (el t ex sesamfrön om du inte har chia)
1 tsk vardera av:
kanel, ingefära och kardemumma
1-2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
Blanda i det torra i de vispade äggen + 2 msk smält smör/kokosfett/olja.
Rör om riktigt noggrant!!
Häll ut smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna och stryk ut smeten jämt.
Se bild här nedan:
Grädda brödet i ca 30-40 minuter eller tills det känns helt torrt! Akta så det inte bränns! Om det behövs kan man vända hela brödkakan så undersidan ligger uppåt och låta det stå inne på eftervärmen för att torka ordentligt! Det ska alltså bli typ knäckebröd!
Brödet ser nästan bränt ut, men det är bara kanelen som färgar brödet mörkt!
När brödet svalnat så bryter man det i lagom bitar och förvarar i en burk.
Enklare kan det knappast bli!!
Njut brödet med smör och ost till en kopp té eller kaffe! MUMS!!! :D

Förresten: Både linfrön och chiafrön innehåller gott om supernyttigt omega 3-fett. Av den anledningen gräddar jag brödet på endast 175 grader eftersom omega 3 förstörs vid temperaturer över 180 grader!

När ugnen ändå var på så gjorde jag en LCHF Ostkaka också!
Receptet hittar ni HÄR. Skillnaden på dagens ostkaka mot den förra var att jag dels gjorde dubbelt recept + hade 75 g strimlad mandel istället för paranötter och 4 rivna bittermandlar.
Behöver jag säga att det blev supersmaskens!?! :D

Mätt och belåten ska jag låta denna kväll övergå till natt!! Zzzzz.....!

Anneli.

torsdag 28 juli 2011

Viktigt om feber!

Vet ni om att det är jätteviktigt att tillåta kroppen att försvara sig mot "inkräktare" med hjälp av FEBER?
Febern höjer immunförsvaret och hjälper de vita blodkropparna att försvara kroppen mot mikrober (bakterier, virus, jästsvampar, parasiter & mögel).
Själva värmen från febern förhindrar att microberna förökar sig - tvärt om så dör de!
Feber är alltså kroppens naturliga sätt att försvara och bota sig!

Sjukdomar och feber är speciellt viktiga steg i ett barns utveckling av både hjärnan och immunförsvaret enligt Naturläkare, så att vaccinera och kemiskt ta ner feber på barn borde vara olagligt - utom i extremfall!
Jag vet att jag sticker ut hakan ordentligt här genom att vädra dessa åsikter, men nån måste ju våga, och jag står för mina åsikter!

Detta blogginlägg ska inte handla om vaccinationer (det kan vi kanske ta en annan gång), utan om just feber och feberns positiva egenskaper på olika sjukdomstillstånd och sjukdomsförlopp.

Feber aktiverar immunförsvarande ämnen i kroppen som bland mycket annat även dödar cancerceller! Naturläkare har i många, många år hävdat att en av orsakerna till att fler och fler drabbas av cancer beror på att folk inte har feber längre i o m att de tar alvedon eller liknande för att ta bort symptomen - vilket är helt vansinnigt, speciellt med tanke på att det tar längre tid att bli frisk när man tar ner febern!

Feber ska vi alltså vara glada för att vi får, men det är naturligtvis viktigt att veta hur man ska ta hand om sig eller någon med feber! Dessutom finns det effektiva och helt ofarliga sätt att ta ner febern om man av någon anledning skulle bli tvungen att göra det. Återkommer till det om en stund!

ATT TÄNKA PÅ:
1. Se till att den sjuke dricker vatten! Varje droppe och tesked räknas!! Lite och ofta är bättre än mycket och sällan.
2. Mat är inte så viktigt när man har hög feber! Tvinga aldrig någon med feber att äta om den inte vill! Och om personen vill ha nåt att äta så är lättsmält mat att föredra!
3. Om personen fryser: lägg på en filt! Om personen är varm: låt henne/honom vara utan alltför mycket på sig! Helt enkelt: låt den sjuke bestämma hur mycket eller lite han/hon vill ha på sig!
4. VIKTIGT!! Ge aldrig vitt socker till någon som är sjuk!! Vitt socker hämmar immunförsvaret!
Ge därför aldrig saft, glass, godis, läsk och liknade!! Vatten med citron eller gurkskivor är läskande och gott. Frukt är lättsmält och ger samtidigt lite energi!

NÄR KAN MAN BEHÖVA TA NER FEBERN?
Hjärtsjuka och små barn behöver man se upp med så de inte får alltför hög feber. Titta på allmäntillståndet för att avgöra hur mycket personen klarar av! Blir andningen ansträngd och hjärtat slår oregelbundet, ja då behöver man ta ner febern!!
Det snabbaste, effektivaste och samtidigt naturligaste sättet att ta ner feber på är att kyla ner fötterna! Bäst är att göra s k "Ättiksstrumpor"!
Så här gör man:
Blanda 1 dl vatten + 1 tsk ättika eller äppelvinäger. Doppa vanliga bomullsstrumpor i detta, vrid ur och trä på fötterna. Ett par yllesockor utanpå de blöta strumporna stoppar vattnet från att blöta ner i sängen och låter fötterna andas (använd alltså inte plast om du kan undvika det!!).
Det brukar ta max en halvtimme att få ner temperaturen till behagligare nivåer.
Om febern stiger igen efter man tagit av ättiksstrumporna så behöver kroppen ha fortsatt feber och om det är möjligt så är det bra att lyda kroppen!

Vill du läsa mer om detta så kan du gå in på denna Amerikanska länk.

Anneli.

onsdag 27 juli 2011

Nu blommar det!

Nu blommar det i mina fönster här hemma!!
Kommer ni ihåg blogginlägget där jag skrev om och visade kattungarnas framfart med mina blomkrukor? (Om inte så kan ni klicka HÄR)
Sen jag planterade om Hibiskusarna har åtminstone den ena blommat så vackert! :D
De ser verkligen ut att trivas med ny jord och i nya "krukor"!! Den som blommar nu, och som har gula blommor räknade jag ut att jag har haft i 40 år!! Det ni!!!
Den andra - som när den blommar har röda blommor, är en gren från en annan Hibiskus som jag "bara" har haft i ca 30 år! Grenen var det förstås några vilda kattungar som för några år sen hade av och som jag lyckades få rötter på så att den överlevde!
"Moderträdet" har jag också kvar, men den ser för jäklig ut just nu - p g a kattungar förstås!! När jag får tid och ork ska jag plantera om den också så kanske den växer till sig och blir fin den med!

Jag skrev ju för ett tag sen att jag skulle fota "5-öringsblommorna" när de blommar som allra mest och här kommer det fotot:
Tyvärr är de här blommorna också rätt hårt åtgångna av kattungarna, men jag fotade från bästa sidan...! Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: Kattungar och krukväxter är ingen bra kombination...! :-/
Här ovan en närbild. Visst är de lite söta! :D

Anneli.

måndag 25 juli 2011

En dag på språng!

Idag har jag varit på språng mest hela dagen - in och ut ur affärer, in en sväng på banken och nu ikväll har jag varit i lokalen och haft min Mediala utvecklingscirkel. Nu är jag trött, så detta blogginlägg lär bli kort!!

Det är ju min vägningsdag idag, och imorse klev jag förstås upp på vågen som vanligt för att kolla hur det gått sen förra måndagen. Den bekräftade vad jag redan visste/insåg: 9 hg upp!! Det är ju inte så konstigt med tanke på att jag fuskat med maten alldeles för mycket på sistone!!
Jag märker att jag också har ökat på mina portioner lite grann...! Inte jättemycket, men ändå...! Så nu blir det verkligen till att skärpa sig!! Den här viktuppgången har jag bestämt, är helt tillfällig!!
Det konstiga är att jag känner mig smalare...! Fast det är jag ju också - jämfört med för en månad eller två sen!

Ja ja...! Jag är inte orolig! Jag vet ju vad viktuppgången beror på och kan åtgärda det!! :D

Nu ska jag kolla lite mail och gå ut en sväng på facebook om jag orkar!

Anneli.

söndag 24 juli 2011

Årets första kantareller!

På våran tomt, alltså! :D Några av mina kompisar har plockat kantareller i skogen i flera veckor redan!!
Adrian och Janne plockade kantareller till kvällens middag. Tänk vilken lyx att bara behöva gå några meter från huset för att hitta skogens guld!!
Här ovan visar Adrian stolt upp dagens skörd!
Och här en närbild på godsakerna! :D

Just nu regnar det igen, vilket är jättebra!! Det betyder med största sannolikhet att fler kantareller kommer att ploppa upp ur jorden!! :D

Anneli.

lördag 23 juli 2011

Pengaträd

I vår familj har vi som tradition att istället för massa presenter ge våra 20-åringar ett pengaträd! Nu var turen kommen till min dotter Ylvali som fyllde 20 år den 1/7.
Den lilla björken sågade Janne ner alldeles innan vi åkte till Stockholm i morse och efter att ha samlat ihop pengar från alla som ville bidra så tejpade jag upp dem i trädet. Det var ett himla jobb, för många sedlar var det!
Ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitéten, men jag ville så gärna visa er hur det såg ut trots att korten inte blev så bra! En glad Ylvali ser ni här ovan, och en bild bara på själva pengaträdet här inunder!
Mat fanns det i massor - det mesta med alldeles för mycket kolhydrater i för min del, men jag tog lite av det som verkade godast och lät de värsta "kolhydratbomberna" vara! Och tårtorna tittade jag inte ens åt!! :D

Nu väntar sängen! Jag är rejält trött efter dagens roligheter + att det var jag som körde både fram och tillbaka! Zzzzzzzzznark!!

Anneli.

fredag 22 juli 2011

Mer Paneer + Messmör

Igår kväll gjorde jag Paneer igen!
Av 4 liter mjölk, 2 dl grädde och 1 liter filmjölk blev det drygt 1 kg ost!
Vasslen som blev kvar ( ca 4 liter) kokade jag i lite drygt 1½ timme i en vid kastrull. Av det blev det ett riktigt gott Messmör! Det smakar inte som det Messmöret man köper i vanliga mataffärer, men nåt åt det hållet i alla fall, men en annan - "kortare" konsistens.
Messmöret hällde jag i en tom honungsburk som ni ser på bilden här ovan.
Jag ska försöka låta bli att äta av Messmöret, för det har lite för mycket kolhydrater, men jag hade tänkt att använda det när jag bakar matbröd till ungarna! Istället för att baka på vasslen direkt så kan man ta ett par matskedar av Messmöret i degvätskan - det blir jättegott bröd! :D

Till lunch idag gjorde jag Saag Paneer till mig och ungarna. Det blev riktigt smaskigt! Nästan hälften av osten gick åt, men den andra halvan ska jag snåla lite på - det får ju inte ta slut för fort, för det kommer nog att dröja ett tag innan jag orkar göra det igen...! :P

Imorgon åker grabbarna och jag till Stockholm över dagen - vi ska fira Ylvali som fyllde 20 år för 3 veckor sen! Så kommer det inget blogginlägg imorgon så vet ni varför!

Anneli.

torsdag 21 juli 2011

Ett klokord...

‎"Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, simply surrounded by assholes." ~ William Gibson

"Innan du diagnostiserar dig själv med depression eller låg självkänsla, se först till att du i själva verket inte bara är omgiven av idioter".

Sååå himla bra!!! :D

Anneli.

onsdag 20 juli 2011

Hallonfrukost! :D

Jag har världens bäste make!!
I förmiddags när Fru Sjögren (= jag) äntligen tagit sig ur sängen och masat sig ner i köket, öppnat kylskåpsdörren och stod och stirrade in efter nån gott att äta till frukost kom Janne in i köket. Jag utbrast nånting i stil med: "Åh va gott det skulle vara med hallon till frukost"!
Vips var Janne med ena handen inne i porslinsskåpet och undrade hur stor skål jag ville ha!!
♥Vilken MAN, vilken MAN♥
Efter en liten stund kom han in med dubbelt så mycket hallon som i skålen här ovan! Hälften åt jag upp med vispgrädde och den andra halvan frös jag in! :D
På buskarna utanför huset finns massor med hallon, så bara det inte regnar så kommer det att bli hallon både i min och killarnas magar OCH i frysen!! :D

Anneli.

tisdag 19 juli 2011

Wii Fit Plus

Idag har jag varit duktig...! :D
"Förr i världen" - d v s för sisådär 2 år sen brukade jag träna hemma med vårat Nintendo Wii - antingen med Wii Sports eller Wii Fit! Det är faktiskt rätt roligt!!
Anledningen till att jag slutade var att jag fick problem med fötterna - jag fick jätteont av nån anledning!
För ca 7 månader sen så provade jag lite igen, men det gjorde fortfarande för ont i fötterna..! :´(

På suggestions-CD:n med Paul McKenna som jag lyssnar till mer eller mindre varje dag så säger han bl a nåt om att bli motiverad till att träna, och kanske är det det som gjorde att jag var jättesugen på att testa på Wii Fit igen när jag kom hem från lokalen och mötet med Socialt företagargruppen! (Fast det var inte mycket till möte idag faktiskt, för det enda som hänt sen sist är att jag skickat in alla papper till Skatteverket och nu kan vi bara vänta och se om de godkänner oss som en ideell förening...).
I alla fall; Väl hemma plockade jag fram Wii-brädan, satte in skivan i konsollen och provade lite övningar! Tyvärr tog batterierna slut mitt i, men jag fick ihop 25 träningsminuter i alla fall!! Nu är batterierna på laddning, så imorgon kan jag prova lite mer!!
Mitt nickname är Da Mom och på bilden här ovan (ursäkta den dåliga kvalitén) så har ni bildbeviset på att jag slog Adrians rekord på slalom!! :D Redan på 2:a försöket!!
Känns skönt att veta att de gamla takterna sitter i!! :D

Anneli a k a Da Mom! :D

måndag 18 juli 2011

Regnig måndag!

Imorse vaknade jag till det underbara ljudet av regn utanför fönstret! Det är verkligen på tiden att vi får regn även i våra trakter, för här har blivit ganska så torrt i marken!!
Jag är glad för regnet av 2 anledningar:
1. Odlingarna tar fart!
2. Kantarellerna vi har på vår egen tomt tar fart!

Underbart var också att vakna i egen säng - att vara hemma!!
Nu ska jag inte vara hemma så länge, för om en stund åker jag in till lokalen och fixar lite. Ikväll har jag ju Medial Utvecklingscirkel igen, och imorgon förmiddag har vi möte med Socialt företagargruppen, så då kan jag lika gärna sova kvar i lokalen vilket jag också ska göra! Men SEN åker jag hem igen!! :D

Det är ju som bekant måndag idag och jag har både längtat och bävat för denna måndag!!
Jag har ju inte haft tillgång till nån våg när jag har varit borta, så det är 3 veckor sen jag vägde mig senast. Jag har inte haft en susning om hur det gått med vikten; jag har ju ätit lite mer kolhydrater än vad jag brukar, men å andra sidan så har jag ju rört på mig mer...! Och jag har inte känt eller sett/märkt nån skillnad på mig...!
Men lätt ångest ställde jag mig på vågen imorse....!

TJOHOO!!!! 1.8 kg ner!!! Det betyder att jag i genomsnitt gått ner 6 hg i veckan, vilket är en riktigt bra takt!! :D

Jag har lyssnat på suggestions-CD:n med Paul McKenna nästan varje dag - och ibland t o m 2 gånger/dag, och kanske är det det som gjort susen??
Jag är inte riktigt med på allt som sägs på den CD:n eller snarare HUR det sägs... Svårt att förklara, men bl a så pratar han i futurum, t ex att något kommer att vara sant i framtiden... Jag tror att det skulle vara ännu bättre/effektivare om man sa allt som att det redan är sant NU, men men... Jag fortsätter att lyssna så länge det känns som att det gör mer nytta än "skada"!!

Nu ska jag börja göra mig iordning för att åka in till lokalen!
Ha en riktigt bra dag allihopa!!

Anneli.

söndag 17 juli 2011

♥Metallica♥ och en ♥igelkott♥

JAG ÄR HEMMA!!!! :D
Tack vare ♥Metallica♥ och min bilstereo gick hemresan hur bra som helst!! Jag satt och headbangade och log hela vägen hem!!
Om nån till äventyrs såg en blondin i en mörkblå SAAB 9-5 som körde aaaningens för fort på E18 mellan Stockholm och Enköping, sen i laglig hastighet mellan Enköping och Sala (fartkameror - massor!!) och sen aaaningens lite för fort - men fortfarande headbangande och leende - mellan Sala och Avesta... ja då såg ni förmodligen mig!! :P

När jag kom hem och hade fått in allt bagage i huset gick jag ut barfota i trädgården och bara njöt!! Min vackra Jasminbuske och tillika vackra Scheresminbuske hade blommat ut tyvärr, men på hallonbuskarna dignade det av bär!! Finns det något godare än att stoppa nyplockade hallon i munnen?? Mmmm...!
Ja, det kanske det gör, men det var i alla fall otrooooligt gott!!

Nu på kvällen fick vi celebert och helt oväntat besök av en....
IGELKOTT!! Vi har aldrig sett nån igelkott på våran tomt förut!! Jag blev jätteglad!! Hoppas den vill stanna hos oss!!
Bagheera - vår gamle kastrathane, såg misstänkt på gästen - han var inte lika förtjust som jag!!
Speciellt inte när vi gav igelkotten av kattmaten!! Då fick han nog och gick in!!
Men med den "mutan" hoppas vi att igelkotten kommer tillbaka!! Jag ska köpa mer kattmat när jag åker in till stan imorgon! :D

Nu väntar duschen och ♥min säng♥!! Och ♥Janne♥ förstås!!

♥Good night blog readers - where ever you are!!

Anneli - In Da House!! :D

Bye bye Stockholm - Avesta here I come!

Nu börjar det bli dags för hemfärd efter 2½ vecka i Stockholm.
Det är med blandade känslor jag packar ihop mina grejer - jag trivs ju här, men hemma är hemma liksom...! Och jag börjar längta rejält efter man och barn!!
Dessutom ska jag ner igen på lördag för då ska vi fira Ylvalis 20-årsdag med en stor släktträff!!

Men packa är bland det värsta jag vet, och som "grädde på moset" måste jag kånka ner allting själv och packa in i bilen! :-/
Men jag vill hinna packa in alla mina grejer i bilen innan Linnéa kommer hem med all sin packning, så det är bara att sätta fart!!

Nästa blogginlägg kommer att postas från Avesta!! See ya'll then!

Anneli.

lördag 16 juli 2011

Alltså, jag vill inte skryta va...

...JO! Det vill jag visst!! :P Klistrar in min Ärkepolare "tantista"s senaste kommenar:
tantista sa...

Hallon... kan inte glömma din hallonglass... Alla ni som läser den här bloggen men som ännu inte smakat Annelis hallonglass - ni vet inte vad glass är! Sååå god är den!

...och detsamma gäller hennes Sagh Paneer:)))

Ja, vad säger man...!?! :P

Klicka HÄR för att komma till receptet på Hallonglassen, och HÄR för att komma till receptet på Paneer och HÄR för att komma till receptet på Saag Paneer (typ)!

Annelis recepttjänst säger over and out! :D

Anneli.

Man tager vad man haver...

...sa Anneli Sjögren (och Kajsa Warg)!
Inspirerad av det HÄR receptet från Birgitta Höglunds blogg gjorde jag idag en LCHF-ostkaka som blev väldigt god! Jag hade inte någon mandel eller bittermandel, men fick till det ändå!
Jag tog tyvärr inga exakta mått men ungefär så här gjorde jag:
250 g Keso
2 ägg
1 dryg dl vispgrädde
ca 10 finhackade Paranötter
mald Kardemumma
Äkta Vaniljpulver
ca 2-3 msk Sukrin
1 nypa havssalt
½ tsk Fiberhusk
Smör till formen.
Blandade allt utom äggen och smakade av med vanilj, kardemumma och Sukrin. Sen i med äggen när jag tyckte att det smakade som jag ville. Blandade riktigt ordentligt innan jag hällde det i en smord form och gräddade på 200 grader i ca 25-30 minuter.
Som ni ser av bilden här ovan så åt jag ostkakan med hallon. Det var riktigt mumsigt, men en klick vispad grädde till hade inte gjort det hela sämre precis...! Men eftersom jag inte hade så mycket grädde kvar så fick det duga så här!

Nu ska jag börja packa ihop alla mina utspridda saker och städa lite. Imorgon bär det av hem till Avesta igen! Det ska bli skönt att komma hem! Saknar familjen och alla spattiga katterna!

Anneli.

fredag 15 juli 2011

Fredagen med Ylvali

Idag har jag haft den stora glädjen att spendera eftermiddagen och kvällen med min dotter Ylvali - barn nr 3 i skaran!
Ylvali sommarjobbar i T-banan som bl a spärrvakt. Här nedan ser ni henne in action! ♥
När hon slutat jobba åkte vi hem till hennes och pojkvännens nya lägenhet som jag ännu inte hade sett! Det är en liten studentlägenhet på 24,7 kvadrat, fräsch och fin!
"Gott om plats är det ont om", som min pappa skulle ha sagt, men med lite smart planering och förvaring så får man plats med mer än vad man kan tro!

Nu är jag tillbaka i Linnéas lägenhet igen. Imorgon ska jag försöka städa lite här, och börja packa ihop mina saker, för på söndag kommer Linnéa hem igen och jag åker hem till Avesta.
Borta bra, men hemma bäst!

Anneli.

Att vara sig själv

Så många kloka människor har sagt så många kloka saker, och en av dem - kommer inte ihåg vem - lär ha sagt nånting i stil med:
"Var dig själv, för alla andra är redan upptagna"!
När man är autentiskt sig själv drar man till sig "rätt" sorts människor och händelser, helt enkelt för att man på nåt vis känner igen en like när man ser en!

Jag försöker alltid vara autentiskt mig, och vem det är kan ju naturligtvis variera med sammanhang och situationer. Redan mycket små barn lär sig att anpassa sig efter vilka de interagerar med. Jag tror att man tar fram olika delpersonligheter med olika människor och situationer.
På jobbet visar man förmodligen upp en annan sida än vad man gör på en fest eller på ett föräldramöte - men alla de olika delpersonligheterna är ju en del av vem man är!
Det är när man försöker vara något man INTE är som det brukar "skita sig" om ni ursäktar min dåliga Franska..!

Varför skriver jag om detta då?
Jo; som jag skrev för inte så länge sen så startade jag den här bloggen med intentionen att det skulle vara en affärsblogg och att jag skulle försöka mig på att bli affärskvinna...! Men är det nåt jag INTE är så är det affärskvinna!
Sen jag tog bort allting om Kyäni och gjorde om utseendet och sökorden på/till bloggen har besöksfrekvensen ökat med nästan 50 %, den genomsnittliga tiden som ni är inne och läser här har ökat med ca 1 minut och nya besökare har ökat markant! På bara 5 dagar!! :D
Denna ökning kanske inte bara kan tillskrivas autenticiteten, men jag är övertygad om att den har ett "finger med i spelet"!!

Den här bloggen handlar om mig, min del av välden och alla möjliga saker sett från min horisont och ur mitt perspektiv. Jag lovar att jag alltid kommer att vara MIG - ärligt och uppriktigt! Herre Jösses vad det känns skönt!! :D

Det tål att upprepas:
"Var dig själv, för alla andra är redan upptagna"!

Anneli.

torsdag 14 juli 2011

Harry Potter & LCHF-godis!

Allt för sällan unnar jag mig att gå på bio, men idag gick "tantista" och jag på bio och såg sista Harry Potter-filmen! Jag hade rostat lite nötter för att ha något gott att snaska på i biomörkret, men filmen var så spännande så inte kom jag ihåg det!!
Ca 2 dl blandade nötter rostade jag försiktigt i en stekpanna med lite smör.
Sen hällde jag över dem på en tallrik och strödde lite Sukrin över.
När det svalnat strödde jag på Äkta Vaniljpulver också och blandade om.
Det blev väldigt gott!!
Vill man att nötterna ska bli lite kanderade så har man i Sukrinet (eller socker) sista ca minuten i stekpannan, för då smälter sockret och lägger sig som en hinna över nötterna!
Men Vaniljen ska INTE vara med i stekpannan, då förstör man smaken!
Efter filmen var slut ville "tantista" bjuda på en kopp kaffe, så vi gick till Hurry Curry(!) - vilket betyder att det var 3:dje gången på drygt en vecka som jag var där!!
Efteråt slank vi ner på Åhléns/Hemköp så jag fick handla lite mat med mig hem!
Nu är jag helt slut, men ska kolla och besvara lite mail & bloggkommentarer och logga in en snabbis på facebook för att se om det hänt nåt!

Anneli.

onsdag 13 juli 2011

Filmtips

Om en stund kommer min Ärkepolare "tantista" hit för ännu en dags häng med mig!! Jag hoppas att hon kommer ihåg att ta med sig sina Tarotlekar som hon inte hann visa mig sist hon var här! :D

Under tiden jag har varit ensam här i Linnéa's lägenhet så har jag sett två av hennes DVD-filmer! Tänkte jag skulle tipsa er om dem! De är visserligen gamla filmer båda två, men jag gillade dem och sprider dem gärna till er som inte sett dem eller kan tänka er att se dem igen!
Först såg jag "I love you man" med Paul Rudd och Jason Segel. Det är en lite skruvad komedi om manlig vänskap. Huvudpersonen ska gifta sig men har inga manliga vänner och ingen som kan vara Best man. Efter en hel del letande hittar han en kille som han faktiskt blir vän med, men naturligtvis blir inte allt som han tänkt sig!
Jag tyckte den här filmen var klart sevärd. Den var mysig, rolig och tankeväckande! En film som jag önskar att min man skulle titta på tillsammans med vår snart 17-årige son! :D
Den får 4 glada gubbar av 5 från mig!! :D :D :D :D

Filmen jag såg igår; The Holiday med Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law och Jack Black hade jag sett en gång förut fast det var länge sen!
Även den här filmen är så där lite småmysig och "gullig", men ganska förutsägbar! Men vad gör det?? Det är bra skådespelare (jag ääälskar Jack Black av nån anledning...) och just mysighetsfaktorn gör att det är en "feel good-film" som man... ja, mår bra av! Filmen går under kategorin "kärleks komedi".
Den handlar om en karriärkvinna i LA som gör slut med sin pojkvän när hon fått veta att han varit otrogen. På internet hittar hon en kvinna i England som gärna byter hus med henne i 2 veckor. Självklart har den Engelska tjejen också kärleksbekymmer!! Och självklart kommer det in nya män i deras liv - och med dem nya utmaningar och förvecklingar...!
Jag kom på mig själv med att sitta och le en stor del av filmen, och jag gillar den!!
Tror faktiskt att jag ger även denna film 4 glada gubbar!! :D :D :D :D

Anneli.

tisdag 12 juli 2011

En ny bloggträff

Åh vilken härlig eftermiddag jag har haft!! :D
Lesly, Jenny, Maria och jag har haft ännu en bloggträff - på samma ställe som förra gången: Hurry Curry på Hötorget! :D Kortet här nedanför är taget på vår första träff och "ärligt stulen" från Leslys blogg! :P
I drygt 4 timmar satt vi och fikade och pratade och hävde ur oss massor av (enligt oss själva... ;-) klokskap!! Det var rena "snillen spekulerar"!! ;-) He he...!

Och vet ni; det är så himla härligt att umgås med vänner där man får vara helt och hållet sig själv, där man vågar prata om allt utan att få känslan av att nån tycker man är knasig, galen eller helt världsfrånvänd!! Jag tror man behöver det!! JAG behöver det!! Tack och lov så har jag ganska många vänner där jag verkligen kan vara mig själv och blir sedd och accepterad för den jag är!! :D

Om ni bara visste (det kanske ni gör?!?) hur mycket energi det går åt att umgås med människor där man sitter och låtsas att man är "normal"!! Den energin skulle man kunna lägga på något mycket roligare!
Och VARFÖR ska människor allt för ofta racka ner på de som inte passar in i mallen (DERAS mall)?? Varför får man inte bara vara sig själv - och låta det duga alldeles tillräckligt??
*Suck* Jag blir så trött på allt detta (för)dömande!
"Den som är oskyldig kan kasta första stenen..." Visst kan även jag vara (för)dömande - men jag är medveten om det och jobbar på det!

Men hallå!!! Vad hände?? Det här skulle ju vara ett glatt och positivt blogginlägg!!
Nu väljer jag en mer positiv och glad tanke och fortsätter min kväll som planerat med en film - vilken vet jag inte ännu!! Jag ska inventera dotterns DVD-hylla!! :D

Anneli.

Sommarfrukost LCHF-style

Till frukost idag hade jag tänkt att göra sån där smaskig LCHF-hallonglass och tog därför fram hallon ur frysen innan jag gick in och duschade.
När jag var klar med "morgontoaletten" mixade jag ihop hallon, avokado, grädde och sukrin, men hallonen hade tinat lite för mycket så istället för glass blev det som en sås. Men det var förstås lika god smak som det brukar! :D
Jag tänkte att jag skulle behöva lite mer protein också, så jag stekte upp några skivor Paneer som jag hade kvar i kylen och hade hallon"glassen" som sås till!
Det blev väldigt gott!! En riktigt lyxig och mättande frukost!
Jag kan tänka mig att hallonsåsen passar väldigt bra till (LCHF-)pannkakor också!

Nu ska jag göra mig i ordning för en ny bloggträff på stan med Maria, Lesly och Jenny!

Anneli.

måndag 11 juli 2011

LCHF-biffar - Veggie style

Idag fick jag helt plötsligt inspiration och lust att laga mat!! På de här veckorna jag varit hemifrån har jag ju knappt lagat nån riktig mat, utan mest levt på sånt man bara kan stoppa i munnen...! Men idag kom det en dos inspiration!!
Jag hade en påse Quornfärs i frysen och några ostbitar jag ville bli av med, så av det fick det bli nån slags vegetariska biffar/burgare. Kryddningen blev inte så bra, men grundreceptet blev jag väldigt nöjd med!
Här kommer receptet:

Annelis Quorn- & ostbiffar. Ca 12 st.
300 gr Quornfärs
1 finhackad gul lök
ca 4 - 5 dl grovriven ost
1 struken tsk psylliumfröskal
1 dl creme fraiche
2 ägg + salt & kryddor

Börja med att steka Quornfärsen och löken i smör med valfria kryddor. (OBS! Örtkryddor ska inte vara med i stekpannan, de smakar man av smeten med innan man steker biffarna!)
Ställ åt sidan att svalna.
Riv osten och blanda med ägg och creme fraiche i en bunke. Blanda i den svala färsen, strö över psylliumfröskalet och rör om ordentligt så allt blandar sig. Låt stå och svälla ca en kvart.
Sen är det bara att forma biffar och steka!
Biffarna går utmärkt att frysa! Styckfrys dem helst, eller ha smörpapper mellan dem så att du lätt kan ta ut så många du vill utan att behöva bända loss dem från varandra med kofot! :P

Servera med råa och kokta grönsaker och en god sås. För er som äter kolhydrater passar ris eller potatis bra till, eller varför inte äta dem som hamburgare!?!

Smaklig måltid!!

Anneli.

söndag 10 juli 2011

En nystart

Som den uppmärksamme ser så har det blivit en del förändringar här på bloggen!
Det var (bl a) det som min Ärkekompis "tantista" och jag höll på med till in på småtimmarna inatt..!
Bakgrunden till det är denna:
När jag började skriva på den här bloggen så hade jag en idé om att det skulle vara en slags "affärsblogg" - en blogg om hur man kunde jobba med hemmet som bas. Jag hade ju hoppat med i ett MLM-företag (Kyäni), och dessutom hade jag ju mina Mediala utvecklingscirklar hemma (i lägenheten i våran lada) och hjälpte folk med Sorgbearbetning och PSYCH-K-balanseringar där! D v s ända till jag flyttade min verksamhet till min nya lokal inne i Avesta vid årsskiftet.
Men tillbaks till bloggen: det var bara att konstatera att nån affärskvinna är jag inte - en affärsblogg var inte min grej!! Utan att jag planerade det så märkte jag hur bloggen blev mer och mer personlig och tänkte först att "det går ju att kombinera", men ju längre tiden gick, ju mindre var jag bekväm med det!

Jag har inte hoppat av Kyäni - men jobbar inte aktivt med det heller. Och det känns inte relevant att ha reklam för Kyäni när det inte är det som jag vill skriva om!! Jag vill ha en blogg där jag skriver om sånt som ligger mig närmare hjärtat, en blogg som är "jag"!
Tack vare min kära, kära vän "tantista" så fick jag äntligen den hjälp och spark i baken jag behövde för att göra om utseendet och lite av informationen på min blogg! Nu känns det här helt och fullt som MIN blogg!
Vill ni lära känna Anneli, dela mina tankar och funderingar - då är denna blogg rätta stället!! Och vem vet - vi som ännu inte mötts irl kanske möts i verkligheten nån gång också!! Precis som mina bloggvänner Maria, Lesly, Jenny och jag gjorde för en vecka sen! :D

Anneli In Da House - but In Da New House!! :D

lördag 9 juli 2011

Saag Paneer - typ...

Här mina kära bloggläsare ska ni få nåt att dregla över!! :P
Saag Paneer på mitt sätt! Hade inte riktigt de rätta kryddorna, men i spenaten har jag Garam Masala, lökpulver, svartpeppar och salt. Och så Paneer förstås!
Min kompis "tantista" är här och det är hennes tallrik som är till höger på bilden! Av maten som ligger på min assiett orkade jag bara 2/3 - sen var jag proppmätt!
Här ovan ses "tantistas" mat i närbild! Hon har ris och 3 stekta körsbärstomater som tillbehör.
Och det här är följdaktligen min mat! :D Jag har 3 stekta körsbärstomater och 2 råa.
Jag säger bara: MUMS!!! :D

Anneli.

fredag 8 juli 2011

All by my self...

Idag kom Janne för att hämta hem sönerna, men de hade "rymt" till sin storebror som nyligen fått sin första riktiga lägenhet med förstahandskontrakt och allt! :D
På de här veckorna som Martin och Adrian bott hos sin storasyrra i Stockholm har de blivit så duktiga på att hitta och åka tunnelbana själva!! Jag är alldeles imponerad!
Jag ville så gärna följa med till Rickard (=äldste sonen), men mina fötter har svullnat upp nåt fruktansvärt igen!! Det känns som att skinnet ska brista och jag kan knappt vicka på tårna ens - och inte gå nästan!! Så jag sa till Janne att jag inte kunde följa med, men som den underbare man han är så förstod han hur gärna jag ville se Rickards lägenhet så han lovade att köra mig tillbaka - trots att det blir en omväg för honom! ♥
På vägen körde vi förbi en Hälsokostaffär så att jag fick köpa vätskedrivande örttabletter:
Hoppas verkligen att de hjälper, för annars blir jag tokig på riktigt!!

Nu ikväll har jag haft sällskap av en gammal klasskompis som kom förbi och vi har skrattat, pratat, pimplat té och haft det riktigt trevligt!! Men nu när hon gått hem så är jag helt ensam för första gången sen jag kom till Stockholm för en vecka sen! Rätt skönt faktiskt! :D

Om en stund ska jag krypa ner i sängen med Paul McKenna!! :P Ja... eller rättare sagt hans "viktnedgångs-suggestions-CD"!! Jag lyssnar på den varje dag!
Vi får väl se om den gör nån nytta!! Jag har ingen våg här, så jag kommer inte att väga mig förrän jag är hemma i Avesta igen, men då ska det bli riktigt spännande att se om det hänt nåt med vikten!! Det blir då 3 veckor sen jag vägde mig sist!!

Anneli.

torsdag 7 juli 2011

Paneer

Om ni läste mitt förra blogginlägg så vet ni att jag tänkte göra Paneer = Indisk färskost.
Mot alla odds - värmen och superont i fötterna - så gjorde jag osten nu på kvällen! Den blev jättebra! :D
Hemma gör jag den på 4 liter mjölk, men Linnéa har ingen så stor kastrull så då fick det bli på 3 liter!
Här får ni receptet:
3 liter FET mjölk. Ekologisk Gammaldags mjölk blir bäst!
Ca 5 dl Ekologisk Filmjölk
Ev 1-2 tsk citronsaft

Så här gör man:
Koka upp mjölken i en stor kastrull under ständig omrörning. Rör i botten och se till att mjölken är i rörelse hela tiden så det inte bränner fast!
När mjölken kokar; ta bort den från värmen och rör i det du vill löpa osten med. Jag brukar ta rumstempererad filmjölk. Per liter mjölk tar man 1½ - 2 dl filmjölk, men jag fick inte tag på vanlig fil, så jag tog a-fil. Vet inte om det var p g a a-filen men jag tyckte inte att det funkade så bra idag, så jag tillsatte lite citronsaft också.
Låt stå en stund (5 - 10 minuter) och rör om då och då. Tillsätt ev lite mer fil/citron (eller vad du nu använder) om du tycker att mjölken fortfarande ser för "mjölkig" ut! Meningen är att det ska bli ostklumpar och vassle, och vasslen är mer genomskinlig än mjölk.
OBS! Om mjölken kyls av för mycket p g a att filmjölken är för kall så kan man behöva värma på mjölken mera för att det ska ysta sig ordentligt!

Häll alltihopa genom en silduk som ligger i t ex en sil eller durkslag. Med silduk menar jag typ en sån som man silar saft med. Låt det rinna av i nån timme. (Vasslen kan du om du vill spara och använda som degvätska till både matbröd och bullar - det blir jättegott bröd!!)
Efter ca 1 timme lägger man på ett fat och ställer något tungt ovanpå så att den sista vasslen pressas ut och osten blir kompakt och lätt att skära skivor eller kuber av.
Så här såg min ost ut när den var färdig! Den ligger på en assiett, så den är inte så stor som ni förstår!

Beroende på vad man använder för "löpe" så får osten olika konsistens: Som jag gör min Paneer så blir den mjuk och rund i smaken. Vill man ha en ost som är mer lik Halloumi kan man löpa mjölken med vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Citronsaft gör också osten hårdare.

Paneer smakar just ingenting men man kan smaksätta den med t ex grillolja eller nån marinad innan man steker den! Salta kan man också vilja göra.
Själv tycker jag att Paneer är godast stekt i skivor i smör!! Jag behöver varken marinader, grillolja eller salt!! Men det beror förstås på vad man har osten till!

I förra blogginlägget länkade jag till recept både på Paneer och den otroligt goda Indiska maträtten Saag Paneer. Scrolla gärna ner och klicka på de länkarna! :D
Smaklig måltid!!

Anneli.

onsdag 6 juli 2011

LCHF-frukost?

Jag har sovit riktigt gott inatt - jag vräker mig ju alldeles själv i Linnéas dubbelsäng!! :D
Tog en snabb dusch medan jag tänkte på vad jag skulle äta till frukost. Hmmm...!
Jag har blivit så lat nu när jag varit hemifrån. Har nästan inte lagat nån mat alls (förutom middagen hos Maria) utan mest levt på ost och nötter och annat som typ bara går att stoppa i munnen!
Morgonens frukost blev till slut: en stor kopp té med en skvätt grädde i + en näve valnötshalvor med osötat jordnötssmör på! Det var riktigt gott!! :D Fast det låter väldigt knäppt...! :P

Men jag planerar att bättra mig!! One of theese days ska jag göra Paneer; Indisk Färskost. Den är så himla god att steka!! Vem vet - jag kanske t o m får för mig att göra min favvo-indiska maträtt Saag paneer = Paneer i indiskt kryddad spenat med grädde! MUMS!!! Fast jag tror inte att jag har rätt kryddor här, så det får bli en förenklad variant i så fall!

OCH, angående receptlänken till Paneer: Jag använder inte vitvinsvinäger som i det länkade receptet! Jag tycker det blir godare när osten blir lite mjukare, och använder istället filmjölk. 1½ dl filmjölk per liter mjölk! Då blir den inte "gnisslig" över huvud taget! Just the way I like it!! :D

Nu ska jag börja tänka på vad jag ska stoppa i mig till lunch...! Nånting enkelt...! Nånting gott...! Jag går nog ut och inventerar kylskåpet!! :D See ya later!!

Anneli.

tisdag 5 juli 2011

Bloggträff, bildbevis!

Här kommer nu bilder från igår som utlovat!
På första bilden ser ni Lesly, Jenny och Maria när vi var och fikade på Hurry Curry på Hötorget!
Och här inunder ser ni den supersmaskiga middagen som Lesly, Maria och jag lagade tillsammans! Att laga mat, duka fint och äta med härliga, likasinnade människor sätter dessutom ännu mera krydda på maten! Man skulle nästan kunna säga att "den bästa kryddan är goda vänner"...!! Eller blir åtminstone det perfekta tillbehöret!! :D
Den lilla assietten till höger på bilden är min tallrik!! Jag äter ju numera så små portioner så en assiett är fullt tillräcklig!! :D

Efter maten la vi Tarot för varandra med våra respektive Tarotlekar! Jag tog tyvärr inga foton på det, men kort på tarotlekarna finns på Marias och Leslys bloggar!

Nu har jag installerat mig i min dotter Linnéas lägenhet i Hammarbyhöjden och Linnéa befinner sig på Gotland! Alla är glada och nöjda!! Till och med mina två yngsta söner som får stanna här några dagar till innan deras pappa kommer och hämtar den på fredag! :D

Anneli.

måndag 4 juli 2011

Bloggträff!

Klockan är mitt i natten och jag borde gå och lägga mig, för imorgon bitti ska jag skjutsa min äldsta dotter till Nynäshamn för vidare färd till Almedalen, Gotland. Så inatt blir sista natten hos Maria!

Idag har Maria och jag haft en riktigt toppendag: Vi åkte in till stan för att träffa bloggkompisen Lesly http://leslita.blogg.se/ och äta lunch på Falafelkungen på Sveavägen!! (Mums!!)
Efter det gick vi till Vattumannen där Maria och Lesly köpte varsin Tarotlek. Jenny som har bloggen Healthy Wealthy Wellness anslöt sig till oss och tillsammans gick vi till affären Taj Mahal och sen ner till Hurry Curry på Hötorget för en fika.
Det var verkligen kul att träffa de vars bloggar man läser!! De kändes som att vi redan kände varandra på nåt vis!! :D

Lesly följde med Maria och mig hem till Maria där vi lagade en smaskig middag tillsammans och lekte med Tarotkort!
En riktig toppendag med andra ord!! :D

Jag tog några foton och om de blev bra så lägger jag ut dem här på bloggen imorgon - för nu behöver jag hoppa i säng!! :P

Anneli.

söndag 3 juli 2011

Gud

Idag har Maria och jag tittat på "Bruce den allsmäktige" med både Marias och min favoritskådespelare Jim Carrey! Vi har båda sett den förut, men den tål att se igen!! Och igen!! :D
Att rollen som Gud spelas av Morgan Freeman är riktigt kul tycker jag!!

Gud... vem är det egentligen?? Finns han - och är det ens en "han"??
Jag brukar skoja till det och säga att Gud är en lesbisk negress - bara för att bryta mot så många föreställningar som möjligt, men det är naturligtvis inget jag tror på riktigt!

Vad tror jag då??
Jag tror att jag är Gud!
Jo, det är säkert!! På allvar!!
Men jag tror också att DU är Gud!!
Jag tror att allt och alla är delar av Gud!

Hur förvaltar vi vår Guddom då?? Inte särskilt bra, döma av hur världen ser ut och vad vi gör mot andra och oss själva! Deprimerande...!

Så hur ska vi kunna göra världen till en bättre plats då?
Tja... Eftersom ingen kan ändra på nån annan så har jag två "nyheter" - en dålig och en bra:
Den dåliga "nyheten" är att det är DU som får vara den förändring du vill se, och den goda "nyheten" är att det är DU som får vara den förändring du vill se! :P

Det går inte att bara klaga på dem/oss som skapat situationen vi nu befinner oss i, eller din gamla svenskalärare, eller din uppväxt - det kan du inte påverka!
Att vara/leva den förändring du vill se är den enda vägen - det enda du kan göra!! Men också det enda du behöver göra!
Så lätt - och så svårt!!
Och jag har sagt det förr, och jag säger det igen: Vi kan bara göra vårt bästa, och när vi kan göra bättre så kommer vi att göra bättre!

Lycka till med att förändra din lilla del av världen! Nu vet du ju hur.. eller åtminstone så vet du vad som INTE funkar! ;-)

Anneli.

lördag 2 juli 2011

Back to reality

Igår åkte Maria och jag till Stockholm. Vilken pärs!! Vi satt i den längsta, segaste bilkö jag någonsin upplevt!! Istället för att resan tog 2 timmar som är det vanliga så tog den 4 timmar och 15 minuter!! Utomhustemperaturen pendlade mellan 27 och 29 grader, och hur varmt det var i bilen vill jag inte veta!!! Min AC funkar inte...! Både Maria och jag dröp av svett, men efter en ganska sval dusch var jag på banan igen!
Tur det, för jag åkte ju in till stan för att träffa mina barn (och några till) för att fira Ylvalis 20-årsdag på en restaurang på söder. Riktigt trevligt!! Sen åkte jag tillbaka till Maria där jag ska sova över några nätter!

Idag har Maria och jag inte gjort många knop! Vi var iväg till Coop och handlade, men annars har vi bara slöat! Because we're worth it!! :D Man måste ju få ta det lugnt ibland utan att för den sakens skull få dåligt samvete, eller hur?!?

Efter lunch tittade vi på film; Harry Potter och Dödsrelikerna del 1. Jag älskar Harry Potter - både böckerna och filmerna!!

Efter vi ätit middag tittade vi på en film till; Narnia, Kung Caspian och skeppet Gryningen. Jag älskar Narniaböckerna och filmerna!!

Nu när jag inte orkar läsa så mycket som jag alltid gjort förr, så har spännande och/eller roliga filmer blivit mitt sätt att koppla av och koppla bort verkligheten för en stund! Och Maria var inte svår att övertala till att se de här filmerna heller!! :P He he he..!! :D

Förresten så gjorde vi supergod glass av avocado och hallon som vi åt till första filmen! Mums!! Receptet på den glassen kan du läsa i det HÄR blogginlägget!

Anneli.

fredag 1 juli 2011

Bye bye Avesta - Stockholm here I come!

För precis 20 år, 8 timmar och 27 minuter sen var jag på Nacka sjukhus – närmare bestämt på deras BB-avdelning – och klämde ur mig mitt tredje barn! Jag är ju en sån där envis typ som vägrar att använda smärtlindring när jag föder barn och jag minns att jag tänkte för mig själv mellan värkarna att ”nu ska jag komma ihåg hur ont det gör att föda barn så att jag inte vill föda fler”!! Men inte hjälpte det...!! :P Det är en himla tur att man har så dåligt minne när det kommer till såna där saker!! :D

Då – den 1:a juli för 20 år sen - var det nog en av de varmaste dagarna den sommaren!! Tur då att hon föddes vid 03-snåret när det förmodligen var som svalast på dygnet!

Idag är det inte riktigt lika varmt, men det är lika bra det! Jag tycker att det är ganska skönt att åka bil när det är mulet, och om en stund åker ju Maria och jag till Stockholm!

Ikväll får jag träffa min älskade ”unge” och hennes syskon (som också är mina älskade ungar förstås!!), då vi ska fira henne på en restaurang på Söder!

♥GRATTIS PÅ 20-ÅRSDAGEN ♥YLVALI♥!

Slänger in ett par nytagna bilder på 5-öringsblommorna också. De första knopparna håller precis på att slå ut, men tyvärr kommer jag inte vara här för att se det - för om en liten stund åker jag och hämtar Maria i lokalen och sen åker vi till Stockholm!

Jag har bett Janne att fota blommorna när de slagit ut mer och lägga ut här på bloggen om inte jag hunnit hem tills dess. Ni bara "måste" ju få se hur fina de är när de står i full blom!!

Men nu väntar Maria och Stockholm!!
Over and out!! :D

Anneli.