Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 30 november 2011

Lite uppdatering...

Jag sitter kvar i lokalen efter mötet vi hade imorse. Hemma finns fortfarande inget internet... Morr!!
Fast möte och möte förresten...! Idag hade vi första delen i Handledarkursen!! Äntligen!!
Vi pratade om hur man bemöter människor, vad det innebär att handleda och lite sånt! Vi kom även in på fördomar man kan ha om olika människor och hur vi ibland projicerar det vi tror på en människa istället för att vara öppen och se och lära känna personen förbehållslöst. Sånt här tycker jag är jätteroligt att diskutera!! :D

Efter kursen stannade Katta kvar en stund och då passade vi på att meditera! Guuu va skönt!!! :D

Imorgon däremot så har vi ett regelrätt möte med vårt Sociala företag. Då kommer vår mentor Bengt hit och vi ska planera hur vi ska gå vidare bl a. Det mesta hänger tyvärr på huruvida vi får de här pengarna vi har ansökt om, och vi får nog inget svar förrän tidigast nästa vecka misstänker jag. Men det är ju inte fel att förbereda sig!! :D
Vi har för övrig redan bestämt oss för att vi kommer att få det vi behöver så att vi efter nyår kan sätta igång på allvar!! Så det så!!! :P

Nu ska jag packa ihop mina grejor och åka hem till familjen!!

Vi ses imorgon igen hoppas jag, för då tänkte jag visa och recensera lite grejor som jag har köpt!! (Oooooh!! :P Vilken cliffhanger!! ;-)

Anneli.

tisdag 29 november 2011

Sjukdom och elände...

Ja, inte jag då som tur är!! Jag är frisk som en nötkärna!! Ja, förutom mina diagnoser då förstås...!! Men mitt immunförsvar är som för det mesta på topp!!
Nä, vad titeln till detta blogginlägg syftar på är mina kära cirkeldeltagare!! Nu ikväll var det nämligen bara Nettan och jag som var här!! Alla de andra var antingen sjuka eller upptagna med annat!
Men som vanligt när saker och ting inte blir som man förväntar sig så blir det bra ändå!! :D Vi har haft det jättemysigt Nettan och jag men meditation, gott fika och lek med de helt underbara Tarotkorten som min kompis "tantista" skickade hit när vi hade renoverat klart lokalen!! :D

Nu ska jag snart hoppa isäng för imorgon har vi som vanligt möte med det Sociala företaget och imorgon börjar vi redan kl 9.30 vilket är tidigt för mig...!! I morse var jag inte ens vaken vid den tiden...!
Men då är det ju helt fantastiskt skönt att jag kan sova över här i lokalen och vakna på plats!! :D

Anneli.

måndag 28 november 2011

Grrrr, morr och lite jippi!!

Sitter i lokalen och väntar på att Nettan och några andra kompisar ska komma hit. Vi ska i gemensam tropp åka hem till Katta som fyller år idag! ♥GRATTIS KATTA♥

Jaha...! Vad är det jag morrar åt idag då?? Jo, våran internetuppkoppling hemma!! Den funkar inte och ingen fattar varför!! Inte ens min internetsticka funkar hemma, men här i lokalen går det hur bra som helst!! Mysko...!! Och väääldigt enerverande!!

Finns det når mer att morra åt medan jag ändå är i farten....? Ja, det skulle väl vara att jag inte har sovit just nåt inatt! Vet inte varför jag låg vaken timme ut och timme in...! Jag har sen länge lärt mig att inte ligga och titta på klockan och bli irriterad för att jag inte somnar, utan jag låg snarare och tänkte på allt jag är så tacksam över i mitt liv! Men inte hjälpte det!!
Till slut somnade jag fram på småtimmarna och vaknade inte förrän straxt efter kl 10.00 så lite har jag fått sova i alla fall! :D
Men sen tror jag inte att det är nåt mer att morra över just idag!! :P

Då går vi raskt över till mitt lilla Jippi!! Det kanske somliga av er kan räkna ut eftersom det är måndag idag...!! :P
Viktuppdatering förstås!!
När jag ställde mig på vågen så hade jag gått ner 6 hg - d v s hälften av den obegripliga viktuppgången från förra veckan! Alltid nåt - även om jag inte för mitt liv begriper hur min kropp funkar!

Med det avslutar jag för denna gång, för vilken sekund som helst är gänget här!
Ha en bra dag allihopa!

Anneli.

söndag 27 november 2011

1:a advent

Det är väl knappast nån som missat att det är 1:a advent idag!
Jag misstänker att de flesta av er har städat och fejjat därhemma, och plockat fram lite julpynt och gjort fint.
I det Sjögrenska hemmet är det varken städat eller särskilt pyntat...!! En adventsljusstake och två stjärnor är allt som kommit upp än så länge....
Och så skitiga fönster som vi har här har vi nog aldrig haft förut - den lilla energi jag har, har hittills inte räckt till att städa eller putsa fönster! Inte till att pynta heller..!!
Annat var det hemma hos kompisen Nettan där Adrian och jag varit på 1:a adventsfika!!! Hon hade både städat, pyntat och bakat!!! :D
Men bakat har jag faktiskt gjort; LCHF-pepparkakor!!
Den här gången gjorde jag pepparkakor efter Birgitta Höglunds recept, men sorry Birgitta - mina pepparkakor som jag bakade för snart 2 veckor sen blev enligt mig godare!
Här inunder en bild på pepparkakorna som jag själv totade ihop receptet till:
Och här ska ni få receptet så ni kan baka dem ni också om ni vill!

ANNELI'S LCHF-PEPPARKAKOR.

1½ dl mandelmjöl/mixad mandel
1½ dl kokosmjöl/mixad kokos
1 msk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk vardera av kanel, nejlikor och ingefära
½ dl Sukrin/Sötrix
1 knivsudd Stevia
½ dl kokosolja/smält smör
3 ägg

GÖR SÅ HÄR:

Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosoljan/smöret och rör i det tillsammans med äggen till en slät smet. Klicka ut på bakplåtspapper och platta till lite.
Grädda på 200 grader i ca 10 minuter.
Tag ut dem ur ugnen och vänd dem upp-och-ner och låt torka på 50 grader tills de är riktigt torra och spröda.
Förvara i tätslutande burk.
Ja, och så ät av dem förstås!! De är jättegoda med smör på!! Eller varför inte lite mögelost om man nu gillar det!! :D

Anneli.

lördag 26 november 2011

Jag önskar....

.... nästan att jag var en katt!
Ja men kolla bara!!! Totalt avslappnade (för att inte tala om supersöta!!), med inga andra krav på sig än att sova, leka, äta och ski.... hrm... ja..!! :P
Själv är jag minst lika trött som gosingarna här ovan!! Så detta blogginlägg blir inte nåt mycket längre än så här!! Det enda jag tänkte försöka orka innan jag går och lägger mig är att plocka fram adventsljusstaken och kanske hänga upp nån stjärna i köksfönstret...! Det är ju trots allt 1:a advent imorgon!!

Anneli.

fredag 25 november 2011

Äntligen baddags!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: När blir det någonsin som man planerar?? Just nu kan jag inte komma på ett en enda gång!! (Fast det är klart att det händer ibland - även om mitt minne inte låter mig komma ihåg en enda gång i skrivandes stund!)

Min plan var ju att när jag kom hem från lasarettet efter att mitt Holter-EKG tagits bort, lägga mig i badkaret och njuta - men...! Först ville Janne att jag skulle åka med honom till stan igen för att köpa kattmat och skriva ut några stamtavlor på kopiatorn i lokalen. Väl i lokalen fick Janne ett telefonsamtal från en presumtiv kattköpare som ville komma och titta på kattungarna! Så det var bara att åka hem för att invänta kattspekulanten (som lät vänta på sig...)! Sen var det middagsdags och jag stekte ett gäng pannkakor till Adrian och Martin och när det var klart lagade jag lite mat till mig själv också!
Precis som jag tog sista tuggan hörde jag att IDOL började och så här på sluttampen tycker jag att det kan vara lite kul att titta på, så det gjorde jag.
Nu sitter jag här och bloggar... Egentligen har jag massor av mail att läsa, men det får banne mig vänta till imorgon, för nu SKA jag ta ett långt, varmt, härligt bad - äntligen!!!

Susanna (snart) i badet, AKA Anneli.

torsdag 24 november 2011

På väg till skolan...

Martin kom alldeles nyss hem från skolan (2:a året på gymnasiet) och om bara en liten stund ska jag skjutsa tillbaka honom dit! Gymnasieskolan har öppet hus...!!
Så under tiden som han har lektion i skolan så ska jag vänta på honom i lokalen som ligger i närheten. Tänkte passa på att meditera! Mmmm...!! Det ska bli jätteskönt!!

Imorse var jag tillbaka på lasarettet för att tömma Holter-EKG-dosan på information och få den tillbakasatt igen. Imorgon kl 9.00 ska jag vara tillbaka för att ta bort den helt. Det ska bli sååå skönt!! Inte för att den är direkt i vägen - jag har sovit rätt gott trots att den varit på, men DET KLIAR!!!!! Allergisk mot klistret i "plåsterlapparna" som jag är!! Planen är att ta ett långt skönt bad med mitt hemmagjorda badsalt när jag kommer hem! Salt drar ju ut orenheter från huden, så jag hoppas att det också gör att alla ev klisterrester försvinner!!

Men nu ska jag försöka få nåt i magen innan Martin och jag ska åka!!
På återseende alla kära bloggläsare!!

Anneli.

onsdag 23 november 2011

Väntar...

Hej på er!!
Nu sitter jag i lokalen och slår ihjäl lite tid med hjälp av datorn medan jag väntar på att klockan ska bli 13.00 och mötet med Södra Dalarnas Serviceteam ska börja! Katta är i det vi kallar "behandlingsrummet" med en klient som får en Ortobionomibehandling. :D CD-spelaren spelar nån lugn, fin musik. :D Jag har det lugnt och skönt!!

Själv var jag uppe med tuppen för att få iväg Adrian till skolan. Sen åkte jag till Avesta Lasarett och har nu blivit kopplad till ett Holter-EKG igen. Denna gång ska det sitta i 48 timmar (mot 24 de andra gångerna), men en kort "paus" imorgon bitti då apparaten ska tömmas på information och sen sättas tillbaka igen. På fredag morgon tas det bort för att analyseras, och sen.... ja sen får vi se vad läkaren säger om vad EKG:t visar.
Det brukar ta ganska lång tid att få svar... kommer inte ihåg hur lång tid det brukar ta men det är bara att ta fram tålamodet - så mycket vet jag!!

Nu ska jag fixa mig lite lunch och sen förbereda inför mötet!
Önskar er en härlig dag!!

Anneli.

tisdag 22 november 2011

Nu börjar det bli spännande...

Idag - ÄNTLIGEN - har jag fått svar från Kommunledningen angående vårt Sociala företag!! :D
Tyvärr med ett förslag på möte en dag som inte funkar så bra för oss...! Så nu väntar jag på att han hittar en annan dag för vårt möte. Men det är gå gång, det är på gång!! :D

Annars har jag haft en slö dag - helt enkelt för att jag inte orkat annat! Den här tröttheten är helt förlamande, och jag gillar det inte!! Det är som att tröttheten bara blir värre och värre - oavsett hur mycket jag sover eller på andra sätt tar hand om mig...! :-(
Men ikväll är det Andlig utvecklingscirkel och det ska bli riktigt skönt att meditera! Det är precis vad som behövs en dag som denna! En av deltagarna ska leda meditationen ikväll så jag ska bara njuta!! :D
Och sen sover jag kvar i lokalen och vaknar på plats för vårt eget möte med det Sociala företaget imorgon!! Perfekt!! :D

Anneli.

måndag 21 november 2011

WHAT?!?!?

Nu begriper jag absolut ingenting!!!
I veckan som gått har jag levt "som vanligt" men varit ovanligt duktig på att dricka vatten och äta på något så när regelbundna tider (mer än vanligt i alla fall), så när jag ställde mig på vågen imorse var jag övertygad om att jag åtminstone skulle ha gått ner nåt hekto...!
Men... jag hade aldrig i min vildaste fantasi trott att jag skulle ha gått upp 1.2 kg!!!! Det är för mig helt obegripligt!! Vad har jag gjort?? Ja, det kan ju inte ni veta, men även jag svävar i total ovisshet..!! Och jag blir både ledsen och arg....! Om jag åtminstone förstod vad det kunde bero på - men icke!!
Jag vet att jag nån gång skrivit om att jag blir så hård i magen av ägg, och av den anledningen så har jag ätit väldigt lite ägg i veckan som gått - vilket magen visat sin uppskattning för genom att tacksamt funka hur bra som helst!! Men kan det verkligen vara därför jag gått upp??

Åh, suck...!!! :-(
Ursäkta mig medan jag går och lägger mig och dör en stund.....! Nu pallar jag inget mer...!
Men till nästa blogginlägg ska jag ha skakat det av mig och vara mitt vanliga glada jag igen!! Jag lovar!!

Anneli.

söndag 20 november 2011

Efterdyningar...

Känner mig fortfarande lite urlakad efter seans och privatsittningar (som "grädde på moset" till min vanliga trötthet...), så jag hade egentligen inte tänkt skriva nåt idag - men här sitter jag!! ;-P Jag har knappt orkat lyfta rumpan ur soffan på hela dagen och har suttit här och slötittat på när sönerna spelat det nya Zelda-TV-spelet som de fick igår!

Har ni varit med om att ha världens lust att göra nånting, men att det stupat på att orken inte infinner sig? Om inte, så kan jag tala om att det suger!! FETSUGER!!!

Jag har bl a sån himla lust att experimentera lite med olika LCHF-recept som jag har i skallen, men hur jag än försöker så är det som att köket känns flera mil bort!!
Men imorgon har jag lovat mig själv att göra ostkaka i alla fall!! Men det får bli efter jag har träffat Katta och Nettan kl 10.00 för att fortsätta planera lite hur vi kan komma igång med vårat Sociala företag!

Men nu väntar sängen!!

Anneli.

lördag 19 november 2011

Ett fantastiskt dygn!

Nu har jag "landat" hemma igen efter ett fantastiskt dygn i Strängnäs! :D
Seansen igår gick jättebra och det blev både skratt och tårar - som det så ofta blir!
Jag hade ju en förhoppning om att kunna ta in en kontakt åt dem var, men när blir det någonsin som man hoppas?? ;-) En person "snodde" hela 3 kontakter och två av de andra deltagarna fick 2 kontakter var...!
Den sista kontakten jag tog in resulterade i en helt fantastisk emotionell urladdning - ja, jag kan inte kalla den för annat! Den kvinnan som min andekontakt kommit för att kommunicera med hade förlorat sin mamma som liten flicka och när mamman kom - för det var förstås hon som kom - och hon fick höra det mamman kommit för att förmedla så brast alla fördämningar!! Jag tror inte det var ett öga torrt i hela rummet!!
Efter det orkade jag inget mer!! Och inte de andra heller!! Vi vart helt slut på nåt vis, allihopa!!
De två som inte fått nån kontakt lovade jag att försöka ta in en åt som en privatsittning dagen efter, d v s idag. Och det gjorde jag med besked!! Det blev också två starka och helande möten!

Jag känner mig sååå himla nöjd med hela den här upplevelsen!! Nöjd och djupt tacksam för det stora och fantastiska med att kunna förmedla hälsningar, healing, förlåtelse, förståelse och kärlek från de som inte längre är kvar i vår fysiska verklighet!
Det här kommer jag att leva länge på!!
♥ Tack Universum! ♥

Anneli.

fredag 18 november 2011

Wish me luck!

Hej allihopa!! Nu är jag på språng igen!! Om bara en liten stund ska jag åka till en bekant i Strängnäs för att ha en liten miniseans hemma hos henne!! Det skulle visst bara vara 6 personer, men det känns rätt mysigt!! Jag hoppas att jag kan få in varsin kontakt till dem allihop!!
Sen ska jag få sova över i min bekants "lillstuga" och på lördagen har jag lovat att ge några privatsittningar också!! :D
Det ska verkligen bli jätteroligt!! Fast jag börjar bli lite nervös...! Jag får lite prestationsångest för jag vill ju så gärna "leverera"...!! Dessutom var det läääänge sen jag hade en seans...!! Känner mig lite ringrostig, faktiskt...!! Men i tisdags på den Andliga utvecklingscirkeln så tog jag in en kontakt till en av deltagarna, och det var tydligen klockrent så det ska nog gå bra!! :D
Wish me luck!!

När min mamma levde så brukade hon alltid tända ljus för de som behövde lite extra stöd, oavsett om nån t ex skulle till tandläkaren eller hålla ett föredrag! Det kändes skönt att veta att mamma alltid tände det där ljuset när hon visste att man skulle göra något man nervös eller orolig inför!!
Numera - när inte mamma finns här längre för att tända ljus - vet jag ändå att hon är med mig och ger stöd, fast från "den andra sidan"!! ♥ Tack mamma! ♥

OK! I'm out of here!! :D

Anneli.

torsdag 17 november 2011

Återträff

Ja, eller kan man kalla det för återträff när det bara var en vecka sen vi avslutade Sorgbearbetningskursen??
Det får vara hur det vill med den saken! Nu kallar jag det återträff helt sonika!! :P
Träffas ska vi i alla fall och ha en trevlig kväll tillsammans!! Vi får verkligen hoppas att avloppet i köket sköter sig exemplariskt, för vi ska äta gemensam kvällsmat och fika på det, och det kan jag då säga utan att överdriva; att direkt aptitretande var det ju inte - varken med ljud, lukt eller den svarta sörjan som kom upp!!
Men vi får hoppas på det bästa!! Nån fastighetsskötare eller rörmokare har jag i alla fall inte sett till, men vi får hoppas att de kommer "i modern tid"!! :P

Nåt trevligare jag kan berätta är att nu har jag lagt ut receptet till den ena sortens kakor jag bakade härom dagen på min matblogg!! Bild på de små läckerheterna ser ni här under:
Och för att få receptet klickar ni bara HÄR så kommer ni direkt till det!! Klicka sen gärna på fliken "Startsida" eller nån av de andra flikarna om du vill se vad mer jag lagt upp där!! Fler recept kommer vartefter!!

Anneli.

onsdag 16 november 2011

Sorgbearbetning i Varberg

Hej alla!!
Vill bara tipsa er som är intresserade av Sorgbearbetning och bor i Varberg med omnejd om en av mina facebookvänner bl a har kurser i och föredrag om Sorgbearbetning, och hon har en jättefin hemsida som ni kan gå in och titta på!!

Ja, det var bara det!! Ha dä!!

Anneli.

Äckel-päckel!!

Gissa att jag ångrade att jag inte diskade igår kväll efter att cirkeldeltagarna åkt hem....!!

Efter att jag fixat frukost åt Adrian och fått iväg honom till skolan så gick jag och lade mig igen!! Jag var så trött så det fanns inte på kartan att jag skulle orka vara vaken hela dagen annars!!
Men när jag vaknade och kom ut i köket möttes jag av en inte alltför trevlig syn... och lukt...!!
Av nån anledning så hade avloppsrören i köket "gått i baklås" och upp ur vasken bubblade det massa svart vatten!! Det luktade inte rosor precis...!!
Men det konstigaste var att på golvet, ca 4-5 meter ifrån diskhon hade vatten tryckts upp genom golvet!!!
Antagligen har ett avloppsrör under golvet gått sönder....!!

Jag ringde till felanmälan och det tog inte lång stund förrän 2 killar kom för att beskåda spektaklet! Nu återstår att se vad de ska göra åt problemet, men om det vet jag intet i skrivande stund!! Men jag hoppas att jag kan fortsätta använda lokalen som vanligt...!!
Fortsättning följer...!! :P

Anneli.

tisdag 15 november 2011

Bråttom som 17!

Här kommer ett snabbt blogginlägg "på språng"!!
Alldeles straxt ska jag iväg till Hedemora Sparbank med Nettan och Katta för att ev öppna ett konto till vårt Sociala företag Södra Dalarnas Serviceteam!! Sen bär det av till lokalen för att ha Andlig utvecklingscirkel!! :D
Jag tänkte först tala om att jag lagt ut ett av recepten som jag bakade igår på min matblogg "Annelis vegetariska LCHF". <- Klicka där så kommer ni dit!
Brödet som jag lagt ut recept på blev riktigt bra!! Testa det om du som jag vill äta bröd utan vetemjöl!!

Men nu måste jag packa ner dator och susa iväg!!

Anneli.

måndag 14 november 2011

Seeeeeeg dag

Som framgår av titeln till detta blogginlägg så har detta varit en väldigt seg dag!
Min intention med dagen var att baka. Men först så sov jag till nästan kl 11.00(!), sen vägde jag mig (upp 3 hg! *Suck*), efter det åt jag lite frukost och satte på datorn för att kolla in recept här på bloggen. Naturligtvis fastnade jag på facebook en stund, fick ett telefonsamtal och spelade Bejeweled Blitz under tiden vi pratade, sen rensade jag bland mailen, kollade några bloggar och sen var det helt plötsligt sen eftermiddag och Adrian kom hem från skolan!!
Vad hände???
När Adrian ätit mellis så brukar han få ha datorn en stund - så också idag, men är det nån som tror att jag kom igång med nåt bak när jag äntligen lyfte rumpan ur soffan?? Nä, då kom jag på att jag var hungrig och gjorde mig en stor kopp té (men jag glömde bort att äta...)!

För några dagar sen köpte jag en kaffekvarn som jag har önskat mig i flera år (hittade en till nedsatt pris!) och jag fick för mig att börja läsa bruksanvisningen, diska de olika delarna och sen mala lite kaffe. Ja, så då blev det en stor kopp kaffe också...!! Men fortfarande inget bak... eller mat....!! :P
Lagom till det var dags att laga middag så kom jag äntligen igång med baket!! Tur att mina pojkar är så duktiga och kan laga mat!!!

Nu har jag i alla fall bakat mitt kryddknäckebröd, mjukt bröd och 2 sorters kakor - allting LCHF naturligtvis!! :D
MEN.....! Jag är för trött för att lägga ut foton och recept på det jag bakat!! Det får vänta tills imorgon!!

Anneli.

söndag 13 november 2011

Fars Dag!

GRATTIS alla pappor!! Idag är eran dag!! :D

Jag vet att jag vid något tillfälle skrivit om att min käre make Janne inte är just nåt för att fira - varken födelsedag, jul eller Fars Dag (möjligtvis jul då...), medan jag är precis tvärt om: ALLT som KAN firas SKA firas!! :D
Så i vår familj är det jag som får se till att åtminstone farfar/svärfar får lite uppvaktning!! Men innan vi åkte hem till honom var jag iväg in till stan för att köpa lite lotter och kort, både till svärfar, min brorsa som fyller år imorgon och till en kompis som fyller år idag!! :D
Efter det åkte jag till min kompis. Där var det fika på G, och mitt bland alla kaffekoppar, kladdkaka och rulltårta låg på ett fat en Brieost!! Den var naturligtvis där för min skull som inte längre äter av de andra go'sakerna!! :D Kaffe med grädde och en bit Brieost - det är inte helt fel!! :P
Sen mötte jag upp Janne och sönerna hemma hos farfar och farmor, men där var vi bara en liten stund för de skulle åka bort en sväng!
Ja, så nu sitter jag här hemma igen - i soffan med datorn framför mig! Och här tänker jag stanna till det är läggdags!!!
Ha det så bra allihop!!

Anneli.

fredag 11 november 2011

Idag är dagen!!

Jaha folks!! Då har vi alltså kommit fram till dagen vi gått och väntat på nu: 11.11-11!!
Men är det inte lite uppchosat - vad är det för speciellt med den här dagen egentligen??

Jag tänker så här: Ett datum/siffror kan aldrig göra att någon dag blir speciell!! Visst är datumet coolt!! Riktigt kul att skriva!! Men quite frankly; betyder det att den här dagen verkligen blir speciell??
Nä! Skulle inte tro det!!
MEN: vad vi gör den här dagen kan göra den riktigt speciellt!!!

Över hela jorden pågår ceremonier och meditationer idag kl 11.11 och det tror jag påverkar!!
Eftersom allting är energi - och våra tankar och intentioner är energi - så kommer kärleksfull, hoppfull, helande energi att riktas till jorden och dess innevånare under detta dygn och självklart påverkar det!!
Kommer vi att känna av det?? Känner vi av det?? Det pågår ju i detta nu, för nånstans på Jorden är ju klockan 11.11 (ja inte exakt då, men cermonierna och meditationerna pågår ju inte bara just den minuten!!)?!?
Jag kan inte med säkerhet säga om jag känner nåt eller inte... rädd för att det jag känner bara är önsketänkande eller inbillning, men kl 11.00 tänker i alla fall jag sätta mig i meditation!!

Kan jag bidra med nån liten förbättring av vår värld så vill jag gärna göra det!! Jag säger (igen) det min mamma alltid sa (och som jag skrivit här på bloggen tidigare):
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Om alla gör något, blir allting gjort!

Och med det kära vänner så avslutar jag detta blogginlägg och går och förbereder mig för min meditation!!

Anneli.

torsdag 10 november 2011

Tacksam!

Sitter här ensam i lokalen. Bara ett av alla de levande ljusen lyser fortfarande, för övrigt är bara "mysbelysningen" på. Det är otroligt stilla och rofyllt.
Jag är alldeles uppfylld av - ja, av vad??? Kan inte sätta fingret på det riktigt...! Jo; tacksamhet är ordet jag söker!
Sorgbearbetningskursen är slut och jag känner sån tacksamhet för det vi gått igenom tillsammans! Tacksam att ha fått vara en del av mina kursdeltagares resa, att de gett mig sitt förtroende, delat svåra saker, roliga saker, tunga känslor och glada minnen! Vilken resa vi gjort tillsammans!! ♥
Det här vill jag göra om - snart!!! Det är precis sånt här jag vill jobba med!! Coacha, stödja, lyfta och få andra att inse sin potential och växa!! Mmmmmmm.......!

Men kanske inte exakt just nu... för nu är jag ordentligt trött!! Jag kan knappt hålla ögonen öppna!!
Så jag gör processen kort och säger God Natt!!

Anneli.

onsdag 9 november 2011

Min dag idag

Igår hade jag Andlig utvecklingscirkel här i lokalen och som oftast så sov jag kvar här. Och som ni kanske förstår av hur jag uttrycker mig så är jag fortfarande i lokalen!!
Idag har vi ju haft möte med vårt Sociala Företag! Vi har bestämt oss för att undersöka möjligheten att smygstarta lite medan vi väntar på att få sätta igång "på riktigt". På grund av massa regelverk så är det bara Katta som får jobba än så länge, men vi ska försöka göra det bästa av situationen!!
Senast på fredag ska vi skicka in en ansökan om ekonomiskt stöd till nåt som heter Framtidsbanken. Sen är det bara att hålla tummarna!! Om vi får pengar därifrån så är planen att Katta och jag ska bli halvtidsanställda för att bl a göra reklam för oss och bygga nätverk. Kontakter är alltid bra, och jag tror att när man åker runt så som vi planerar att göra och träffar folk "in person" så kommer det bli lättare för oss att faktiskt få t ex olika företagare och kommunen som kunder! Det är i alla fall vad vi hoppas och tror!! Och det är det som projektpengarna från Framtidsbanken ska gå till. Om vi får dem...!!! (Och det kommer vi!! Det har jag redan bestämt!! :P )

Imorgon är sista kursdagen på Sorgbearbetningskursen! Veckorna har "ramlat på" och imorgon ska kursdeltagarna äntligen knyta ihop säcken och fullborda den relation som de valt att bearbeta.
Vi har redan bestämt att vi ska träffas även nästa torsdag för att ha en liten avslutningsfest!! :D Det ska bli jättekul!!

Men nu har jag lite annat att göra!! Vi ses, folks!! :D

Anneli.


tisdag 8 november 2011

Mobbing

Saxat från facebook:
"Hur förklarar vi för våra barn och barnbarn vad mobbning är?
Här är hur en lärare i New York gjorde det för sin klass. Hon bad dem att göra följande övning: Barnen skulle ta varsitt pappersark. Sedan blev de tillsagda att skrynkla ihop det stampa och slå på det och men utan att riva det. Så bad hon barnen vika upp arket, titta på hur smutsigt, fyllt med märken och ärr det var. Så ombads barnen att be pappersarket om ursäkt. Fast de gjorde det och försökte att släta ut det, var det fortfarande skrynkligt.
"Dessa märken kommer aldrig att försvinna, oavsett hur mycket du försöker ta bort dem. Detta motsvarar vad en mobbare gör mot andra. Även om du ber om ursäkt efteråt, kommer ärren aldrig försvinna."
Barnens ansiktsuttryck sade att budskapet hade önskad effekt".

Detta inlägg beror inte på något särskilt alls - bara att jag råkade läsa det och tyckte att det var bra skrivet!!

Vill bara tillägga att den som mobbar är den som har sämst självförtroende och självkänsla!
Vill man få ett slut på mobbing så måste man hjälpas åt att få andra att må bra, lyfta folk istället för att trycka ner dem och framför allt ge människor uppskattning och få dem att känna sig sedda, bekräftade och värdefulla!!
Kärlek är svaret!!

Anneli.

måndag 7 november 2011

Från Minecraft till linfrön!

Både igår och idag har Adrian och jag försökt att ladda ner, installera och använda olika program som gör så att man kan spela in sin dataskärm. Adrian har nämligen en idé om att han vill spela in när han spelar spelet Minecraft och lägga ut på youtube!! Det finns massor av såna videos redan och Adrian har nog sett de flesta!! Många av dessa videor går ut på att man ska lära sig om spelet.
Jag tycker att det är roligt att han vill spela in egna videor och inte bara sitta och spela....!! Lite kreativt tycker jag!!
MEN: Han tycker att jag också ska spela in egna videor när jag spelar Minecraft...!!! Ha ha ha...!! Ja, det får vi allt se!!! :P Det skulle vara nån slags instruktionsvideo för dumskallar då!! *Fniss* :P

Hur har det gått då?? Jo, vi fick kalla in storebror Rickard som guidade oss på telefonen, och efter ganska många misslyckade försök och flera timmar investerat i detta verkar det som att vi äntligen har fått det att funka!! Så vi får väl se om det blir några videor på youtube framöver!! :D

Ja, och så är det måndag igen (en liten stund till....)!
Vägdag alltså!
Jag hade inte gått upp så mycket som jag befarat, men upp har jag gått: 4 hg. Morr!! Dessa kolhydrater som sätter igång hungern och suget!!
Jag har försökt att skärpa mig idag och avstått från kolhydratsfällorna. Försöker äta äggmat, men jag blir ju så himla hård i magen av ägg...!! Men det försöker jag kompensera genom att äta linfrön...! Suck! Vi får väl se hur det går!!

Nu är det straxt läggdags!! Jag ska bara kolla några fler mail!!

Anneli.

söndag 6 november 2011

För allmän kännedom

Jag har sen en tid tillbaka startat en ny blogg. Det har inte varit nån hemlighet, men jag har heller inte gått ut med det! Men nu börjar det nog bli dags för det!!

I min nya blogg tänker jag bara lägga ut recept, för den här bloggen har blivit lite för "spretig" för att jag skriver om så vitt skilda saker så det inte går att säga vad den här bloggen egentligen handlar om! Jag kommer visserligen att fortsätta skriva om massa olika saker, men alla nya recept kommer från och nu att hamna direkt i min nya blogg! Och vartefter jag hinner och orkar så kommer alla de recept som finns på den här bloggen att hamna där också! Då blir det lättare för er att hitta bland all min mat och denna blogg blir liiite mindre spretig!! :P
Alldeles nyss la jag in receptet på helt sjuuukt gott kryddknäckebröd! Ja, dem på bilden här ovan, ja!!

Välkommen in på nya bloggen och kika!!

Anneli.

lördag 5 november 2011

Sugen på nåt gott

Åååååååh!! Dessa kolhydrater....!!!!
Jag har kommit in i nåt slags "sug-efter-nåt-gott"-tillstånd och det skyller jag helt och fullt på att jag på sistone tillåtit mig på tok förmycket kolhydrater! Det sätter igång det vanliga gamla suget jag hade förr i världen när jag åt "vanlig mat" och hela tiden fick kämpa för att försöka avstå från massa smaskens!
Jag vill INTE tillbaka till det!! Varken för det eländiga sugets skull eller för vad det gör med vikten när man inte orkar stå emot!!

MEN, having said that så är det ju faktiskt så att ibland kan ju vem som helst vilja ha något smaskigt tilltugg, och idag tänkte jag att jag vill ha något som jag med gott samvete kan unna mig ibland!!
Sagt och gjort; jag komponerade ihop dessa:
SESAM- MANDEL- & KOKOSKAKOR LCHF-style

1 dl mandel, mixad till mjöl
1 dl kokos, mixad till mjöl
1 dl sesamfrö
1 msk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
½ dl Sukrin
1 knivsudd Stevia
1 msk kokosolja
3 ägg

GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Knäck i äggen och häll i kokosoljan. Rör om ordentligt och klicka ut på två bakplåtspappersklädda plåtar. Det blir ca 35 stycken.
Grädda i 200 grader ca 10 minuter. Ta ut plåten och vänd kakorna upp-och-ner tillbaka på plåten och låt dem stå kvar i eftervärmen med ugnsluckan lite öppen tills kakorna är helt torra.

De blev riktigt goda!! Inte så söta som vanliga kakor förstås, men det vill jag inte heller! Jag har ju vant mig av med sötsmaken och skulle förmodligen tycka att en vanlig kaka är på tok för söt!!

Varsågod att provbaka om du vill!! :D

Anneli.

fredag 4 november 2011

Självförtroende och självkänsla

Vet Du skillnaden mellan SJÄLVFÖRTROENDE och SJÄLVKÄNSLA?
Många blandar ihop dessa två eller tror att de är synonyma, vilket de inte är!

Härom dagen hörde jag en definition på vilket som betyder vad:
SJÄLVFÖRTROENDE är när man litar på sin egen förmåga - att man t ex klarar något eller är tillräckligt bra!
SJÄLVKÄNSLA är när man känner att man har ett värde - att man betyder något och är någon!

Det här har jag vetat länge, men inte kunnat formulera i ord riktigt. Men nu kan jag det!! :D
Och nu kan ni det också - om ni inte kunde det redan innan!! :P

Ha en fantastisk helg allihopa!!

Anneli.

torsdag 3 november 2011

Separationsångest??

Sorgbearbetningskursen går mot sitt slut! Idag var näst sista gången!
Det känns lite sorgligt att vi snart ska skiljas åt; man får en speciell relation till varandra som bl a beror på att vi så öppet delar med oss av sånt vi kanske aldrig sagt till någon annan!

Som kursledare är det en ynnest att se hur deltagarna öppnar sig för och litar på varandra - och mig, hur de ger stöd och uppmuntran när någon har det svårt med något moment och hur de hela tiden "växer" och lite i taget - vart efter förståelse och insikt lyfter bort slöjor från deras synfält - blir gladare och starkare.
Ja, det lät ju det där, men det är så svårt att förklara - det måste nästan upplevas!

För att alla ska vara trygga och våga dela med sig av vad-det-nu-är de vill bearbeta ger vi varje gång varandra 3 åtaganden/löften:

1. Total ärlighet (vilket INTE innebär att man behöver berätta var enda liten detalj! Det är den känslomässiga sanningen vi behöver kommunicera!).

2. Tystnadslöfte. Innebär att all personlig information vi hört under kursen stannar hos oss under resten av våra liv!

3. Respekt för det unika och individuella med varje deltagares läkningsprocess. Vi har alla vårt eget sätt att sörja och var och en måste få uttrycka sina egna tankar och känslor - utan att bli avbruten, analyserad, kritiserad eller dömd!

Jag önskar så att jag kunde förmedla hur otroligt bra den här kursen är!! Många tycker att det är konstigt att man ska "rota i gamla sorger" - och tillsammans med andra till råga på allt! De flesta av oss har ju blivit lärda att gå undan om vi är ledsna och att vi ändå inte kan göra nåt åt det som varit...!
Nä, vi kan inte förändra det som varit, men vi kan förändra hur vi känner inför det! Vi kan ta bort smärtan i svåra upplevelser, och metoden heter Sorgbearbetning!

Ni får ursäkta om jag låter smått religiös (religion har ingenting med saken att göra!!), men när man som jag fått hjälp att komma igenom traumer och smärtsamma upplevelser som ingen annan metod har klarat, ja då kan man inte låta bli att nästan sjunga Halleluja!! :P
Att sen få hjälpa andra att komma igenom sina sorger.... ja det är inget mindre än fantastiskt!

Nu ska jag sluta innan jag börjar låta fånig(are)!! :D

Anneli.

Vill du veta mera om Sorgbearbetning?? Gå till www.sorg.se för mer information!

onsdag 2 november 2011

Formbröd med Bakerix

Det blev lite snärjigt igår med bakningen - men jag hann innan jag var tvungen att åka hemifrån! :D
Jag gjorde det lätt för mig och blandade receptet på det förra LCHF-brödet jag bakade med receptet som stod på Bakerixpåsen; d v s 4 dl Bakerix och 4 ägg! :D Det blev 2 formbröd av det:
Här ovan ses degen iklickad i 2 formar och utslätad på ovansidan med undersidan av en sked doppad i vatten.
Och här ovan är bröden precis uttagna ur ugnen. Jag vart förvånad och positivt överraskad över hur mycket de hade höjt sig och hur spröd ytan såg ut att vara!! (Och var!!)
Här har de svalnat lite grann och sjunkit ihop lite. Men mindre än jag befarade vilket känns positivt! Visst ser de goda ut!?!
Innan bröden svalnat ordentligt var jag tvungen att åka, så jag lindade in dem i varsin handduk och tog med den ena till lokalen. Egentligen hade det varit bättre att låta bröden svalna helt innan jag lindat/lagt in dem in nåt, men jag hade ju inte tid att vänta denna gång!
Här ovan ser ni det ena brödet uppskuret i skivor. Tänk: det smulade inte ett enda dugg!! :D
Konsistensen vart nånstans mellan vanligt vitt bröd och sockerkaka men högst marginellt bättre än när jag bakade utan Bakerix, så frågan är om det är värt det höga priset att använda Bakerix eller om det är bättre att bara göra som jag gjorde förra gången, för det blev också väldigt bra!

Smaken då?? Jo då, tackar som frågar!! :P
Det smakar ju inte franskbröd precis, det är faktiskt nästan utan smak över huvud taget...! Men med nåt gott pålägg funkar det hur bra som helst!! Till och med Martin och Adrian tyckte det var helt OK - och de är inte helt lättflirtade precis!! Gott betyg alltså!

Vill man ha mer smak på brödet så kan man välja en ost med mycket smak och kanske ha lite ovanpå också, eller ha i brödkryddor.

Här kommer receptet i alla fall om ni vill prova att baka det själva:

2 LCHF-FORMBRÖD

1½ dl Pofiber
1½ dl Bakepro
4 dl Bakerix
4 msk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
8 ägg
3 dl riven ost
2 dl vatten
1 msk (kokos)olja

GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla torra ingredienser och osten. Blanda det noga med en stavmixer så osten finfördelas. Ha i äggen, vattnet och oljan och rör ihop till en smet.
Fördela smeten i 2 smorda brödformar. Släta till ytan med baksidan av en sked doppad i vatten och grädda på 180 grader i ca 25 minuter. Ta ut bröden ur ugnen och låt svalna 5 - 10 minuter innan du stjälper upp dem på ett galler där de får svalna helt.
Denna typ av bröd håller endast ett par dagar så jag rekommenderar att du skivar upp det och fryser in det som inte går åt på en gång.

Anneli.

tisdag 1 november 2011

Trångt i köket....

Vårt kök är fullt med ungdomar som lagar mat tillsammans. Det är förstås Ylvali, Martin och Adrian. De håller på att göra en pastasallad med färsk, ekologisk pasta, mosarellaost och grönsaker.
Det är ju bra! Men Janne väntar på att de ska bli klara för att han vill göra lunch till sig, och jag väntar på att de ska bli klara så att jag får baka LCHF-bröd...!!
Vi får väl se om jag hinner baka innan jag ska iväg på massage och Andlig Utvecklingscirkel...!! Det går inte snabbt där ute kan jag säga...!! :P
Tur att jag precis ätit färdigt min frukost i alla fall...!! :D

OM jag hinner baka idag så lovar jag att lägga ut bilder och recept imorgon!
Jag tänkte försöka mig på ett "hybrid-bröd", d v s ta receptet på det senaste LCHF-brödet jag bakade - som ju faktiskt blev riktigt bra (klicka HÄR för att komma dit), och nåt "hitte-på-bröd" med Bakerix-mjölet jag köpte från LCHF-butiken.
Enligt brödreceptet som står på Bakerixpåsen så ska man bara ha Bakerix och ägg till degen, men eftersom Bakerix är så himla dyrt vill jag gärna hitta på nån blandning så att priset blir humanare! Vi får väl se hur jag lyckas med det!!

Men nu låter det som att ungarna börjar bli klara ute i köket! Då ska jag snabba mig ut dit och sätta fart på brödbaket!! Håll tummarna för att det blir bra!!

Anneli.